Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто

...
Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто
Коментари Харесай

Унгария подкрепя България за Шенген, уверява Сиярто

Министърът на външните работи и търговията на Унгария Петер Сиярто оцени високо българо-унгарските връзки, поставяйки акцент върху политическите и икономическите връзки сред двете страни. На конференция след срещата си с вицепремиера Марияна Николова той удостовери позицията на Унгария и съобщи, че страната му поддържа абсолютно България за участието ѝ в Шенген.

Сиярто увери, че и отсега нататък Унгария ще оказва оказваме техническа помощ за защитата на границите на България. Според него страната ни се оправя извънредно добре в опазването на външните граници на Европейския съюз.

Заместник министър-председателят Марияна Николова уточни, че България цени изразената поддръжка и добави, че Унгария е значим сътрудник на страната ни в Европейския съюз , защото има сходни позиции по значими тематики като европейската вероятност на Западните Балкани и кохезионната политика.
 Марияна Николова черпи маджарски опит в интеграцията и демографията
Марияна Николова черпи маджарски опит в интеграцията и демографията

Експертен съвет по демографска политика, който ще се занимава и с интеграцията на ромската общественост

Нашите двустранни връзки може да определим с една основна дума - другарство , съобщи Николова и добави, че се поддържа натоварен разговор на всички нива, както и взаимоотношение по разнообразни двустранни въпроси и тези от европейския и интернационален дневен ред.

Припомняме, българският вицепремиер е на двудневно посещаване в Будапеща по покана на унгарското държавно управление. Целта на визитата е да се разиска обменът на положителни практики и опит при използването на политики за справяне с демографската рецесия, както и насърчаването на раждаемостта и интеграцията на ромската общественост.

По-късно през днешния ден Николова ще се срещне и с унгарския си сътрудник заместител министър-председателя Жолт Шемейн.
 Крайно време е да забележим България в Шенген, уверен Тимерманс
Крайно време е да забележим България в Шенген, уверен Тимерманс

Страната ни е свършила страхотна работа и е изпълнила всички условия
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР