Министърът на външните работи Екатерина Захариева е убедена, че на

...
Министърът на външните работи Екатерина Захариева е убедена, че на
Коментари Харесай

Захариева: Борисов и Путин ще се видят и говорят

Министърът на външните работи Екатерина Захариева е уверена, че на днешната гала по откриването на "Турски поток " българският министър председател Бойко Борисов ще беседва с Путин и ще почисти недоразумението за бавенето на градежа на газопровода.

"Те ще се видят и ще беседват ", разяснява Захариева в "Здравей, България ".

Според външния министър рецензията на Путин, че бавим газопровода, не е била "дърпане на уши ", а по-скоро съветският президент не е бил задоволително осведомен, че работим по трасето.

„ България ще купува газ, който е най-изгоден за българските консуматори. Към този миг, до първото закупуване на полутечен газ, страната ни имаше опция да купува единствено от един източник. Преди първото държавно управление на премиера Борисов, България купуваше газ на доста по-високи цени от множеството европейски страни с идентичен снабдител. Работата по действителна диверсификация на източника ще докара и до по-ниски цени ", добави тя.

Руският президент Владимир Путин и домакинът - турският президент Реджеп Тайип Ердоган, откриват газопровода „ Турски поток “.

Очаква се двамата президенти да обсъдят и въпросите, свързани с по-нататъшното развиване на руско-турското съдействие и настоящи интернационалните проблеми, в това число обстановката в Сирия и Либия.

Българският министър председател Бойко Борисов ще участва на церемонията дружно с делегация.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР