Министърът на туризма Николина Ангелкова продължава да уверява, че течащият

...
Министърът на туризма Николина Ангелкова продължава да уверява, че течащият
Коментари Харесай

Ангелкова обеща успешно лято и през 2018 г., ако се опазва околната среда

Министърът на туризма Николина Ангелкова продължава да твърди, че течащият сега летен туристически сезон е сполучлив и дори се ангажира с прогноза, че подобен ще бъде и идващия, в случай че се опази чиста околната среда. Това тя разгласи във Варна, където взе участие в полемика " За по-чист морски туризъм " във Варна.

По данни на министерството единствено за юни 2017 година 190 хиляди туристи са пренощували в Област Варна. Това е с 8% растеж по отношение на същия месец на 2016 година При задграничните посетители растежът е 11%. Туристите общо са осъществили над 1 млн. нощувки за юни в региона, приходите от нощувки надвишават 51 млн. лева единствено за юни, което е с 16% нарастване по отношение на юни 2016 година, уточни министърът, представена от пресцентъра си.

Тя добави, че Министерството на туризма към този момент води договаряния за сезон 2018 година с огромните туроператори, измежду които е и TUI Group.

" Успешните резултати за българския туризъм следва да бъдат надградени и най-важното е те да бъдат устойчиви. Устойчивостта е обезпечена единствено когато предлагаме първокласен артикул. Голяма част от това качество е обвързвана с инфраструктурата на околната среда ", разгласи Ангелкова.

Тя акцентира, че е извънредно значимо концесионерите, наемателите на плажовете и хотелиерите да ползват разделното събиране на боклуци според европейските правила и българското законодателство.

Пред участниците в полемиката Ангелкова припомнила, че посредством промени в Закона за туризма и в Закона за устройството на Черноморското крайбрежие ще бъдат групирани плажовете съгласно техните специфики и ще има ясни правила за развиването на къмпинг туризма.

Въпросът за контролиране на къмпингуването се разисква от повече от година, само че към момента няма оповестени съответни текстове.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР