Министърът на туризма Христо Проданов прогнозира, че туристическият сезон ще

...
Министърът на туризма Христо Проданов прогнозира, че туристическият сезон ще
Коментари Харесай

Ресорният министър очаква туристическият сезон да е по-добър от миналогодишния

Министърът на туризма Христо Проданов предвижда, че туристическият сезон ще бъде по-добър от миналогодишния. Той взе участие във Варна във конгрес, проведен от Българска телеграфна агенция, на тематика " БГ туризъм - Лято 2022 ".

Министърът посочи пазарите, от които чакаме растеж през този сезон, като преди всичко е полският.

" Най-добре вървят резервациите от Полша, започнаха напоследък от Германия сносно, от Чехия и от Унгария също ще имаме растеж, Сърбия Македония. В Израел и Англия също се следи по този начин по-засилен интерес от предишни години...Вследствие на войната ние примерно пренасочихме средствата за реклама, които бяха планувани за съветски и украински пазар, на тези пазари, които изброих доскоро “.

Генералният шеф на БНР Милен Митев също взе участие в полемиката.

" Силата на БНР явно е в аудиосъдържанието и ние бихме желали да го пренесем и в интернет пространството, с цел да се опитаме то да доближи и до по-млади слушатели и по-лесно да доближава до целия свят. Планираме да стартираме серия от подкасти, които да показват разнообразни места за туризъм в България, като се фокусираме върху места, които са свързани с някаква идея, и демонстрираме освен мястото, а и хората, които го вършат значимо ".

Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР