Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова заяви, че

...
Министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова заяви, че
Коментари Харесай

Министър Шалапатова: Без добавки за Коледа, но с 50 лева повече на месец за пенсионерите

Министърът на труда и обществената политика Иванка Шалапатова съобщи, че няма да има добавки към пенсиите за Коледа и това е основното изменение на политиката на министерството към пенсионерите – вместо 2 пъти годишно да им се дават по 50 лв., да бъдат вдигнати приходите от пенсия на пенсионерите ежемесечно с малко над 50 лв.. В ефира на „ bTV “ тя разясни, че засяга растеж на минималната пенсия от 523 на 580 лв. . По думите й това покачване е заложено в бюджета на Държавното публично обезпечаване и е с 11% от юли , по Швейцарското предписание.

Предвижда се междинната пенсия да бъде нараснала с почти 100 лева/месечно . Според прогнозата инфлацията ще бъде под 5 % , до момента в който растежът на пенсиите е 11 % , съобщи министър Шалапатова. Тя разяснява още, че е планувано с 26 % нарастване на вдовишките добавки .

Социалният министър изясни, че задачата им е дълготраен растеж на размера на пенсиите, тъй че да бъдат съответни , както и да задействат пенсионерите.

На 13 декември кабинетът е приел План за деен живот на пенсионерите , в който са планувани безвъзмездни образования за цифровия умения за най-възрастните и включване в обществения и публичния живот.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР