Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков посети граничния

...
Министърът на труда и социалната политика Георги Гьоков посети граничния
Коментари Харесай

Министър Георги Гьоков посети граничния пункт Дунав мост

Министърът на труда и обществената политика Георги Гьоков посети граничния пункт " Дунав мост ", където работи и мобилен екип на Агенцията по заетостта. Той оцени високо основаната организация и обясни ролята на обществените служби в приемането на бежанците от Украйна.

Министър Гьоков изясни, че страната е основала задоволително положителни условия за връзка сред работодателите и хората, които търсят работа и при съблюдаване на всички законови разпореждания искащите украински жители ще имат опция да се включат в пазара на труда.

" Българските работодатели от години чакат свежа работна ръка и в този момент започнахме да приказваме 100-150-200 хиляди работни места несъмнено не са толкоз доста, само че има задоволително работа за доста хора ".

Това сподели общественият министър Георги Гьоков и направи уточнението, че е добре да се даде първо опция на пристигналите от Украйна хора да се успокоят, да решат дали ще останат в България и едвам тогава да им се предлага работа. Той обаче даде добър образец с посрещнато през вчерашния ден семейство, което е поискало статут на краткотрайна протекция.

" Мъжът беше електроинженер, бяха им издадени регистрационни карти. Ние изпратихме неговото CV в дирекция " Бюро по труда ". От там се свързаха с работодатели, след което господинът ще може да стартира незабавно работа ", добави шефът на дирекция " Бюро по труда " в Русе Венелина Пенчева.

По-късно през днешния ден министър Гьоков ще взе участие в Регионален конгрес за обществената политика, проведен от Община Русе.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР