Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е допълнила

...
Министърът на труда и социалната политика Деница Сачева е допълнила
Коментари Харесай

Още сектори с мярка 24,вижте ги

Министърът на труда и обществената политика Деница Сачева е допълнила заповедта за затворените бизнеси, чиито служащи могат да получават до 24 лева дневно отплата от страната поради това, че са в неплатен отпуск, оповестиха от отрасловото ведомство.

Това са, преустановилите активност от 29 октомври 2020-а притежатели на: 

питейни заведения, механи, винарни, бирарии, кафенета, на езикови и образователни центрове, на други обучителни центрове и школи, както и на компании, които провеждат конгресно-конферентни мероприятия, семинари, състезания, образования, тимбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма и професионалните колежи.

С измененията в заповедта на министъра за приемане на средства по мярката " Запази ме " са включени пуснатите в неплатен отпуск след 27 ноември 2020г. чиновници в:

игрални зали и казина, както и във фризьорски и козметични салони, перални, шивашки ателиета и химическо почистване, намиращи се на територията на търговски центрове, в това число вид МОЛ.

За обезщетения може да кандидатства и личният състав на:

частните детски градини и ясли, кина, нощни заведения, пиано и нощни питейни заведения, нощни клубове и други нощни заведения за развлечения на закрито. Право имат още заетите в икономическите действия, свързани с концерти, основаване и показване на представления онлайн като оперни, оперетни, циркови и други сценични произведения, режисьори, продуцентите, сценографи, дизайнери на костюми и осветяване, механически експерти, работещите в музеи, както и в браншове, свързани с всички групови и самостоятелни спортни мероприятия с подготвителен и спортен темперамент и работещите в солариуми, сауни, салони за намаляване и масаж.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР