Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви, че

...
Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков заяви, че
Коментари Харесай

Бисер Петков: Няма да ощетяваме болните

Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков съобщи, че е значимо да се каже, че хората няма да бъдат ощетени при изплащането на болничните, а ще се търсят решения да има по-строги и дисциплиниращи ограничения за тези, които си разрешават да злоупотребяват с това право. Петков разяснява пред публицисти настоящата тематика за изплащането на болнични и злоупотребите с тях преди съвещанието на парламентарната обществена комисия, заяви Нова телевизия.
Той уточни, че решението ще се вземе в границите на Националния съвет за тристранно съдействие (НСТС). Ще се търси пресечна точка сред крайните, по думите му, претенции на работодателите и на синдикатите. Министърът сподели, че на този стадий не знае да е планувано съвещание на НСТС.
От бизнеса желаят да не поемат нищо от периода за краткотрайна нетрудоспособност, а през днешния ден на митинга на КТ " Подкрепа " от синдиката желаеха още веднъж работодателите да поемат най-малко пет дни от болничните.
Бисер Петков добави, че благодарение на институциите, които действително реализират контрола, ще се търсят спомагателни ограничения той да стане по-ефективен. Такъв е и духът на предлагането, направено сред двете четения на Закона за бюджета на Държавното публично обезпечаване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР