Министърът на транспорта Николай Събев заяви, че започват пазарни консултации

...
Министърът на транспорта Николай Събев заяви, че започват пазарни консултации
Коментари Харесай

Събев се хвали с процедура за влакове за 1 млрд., сред тях и тези за S-Bahn в Пловдив

Министърът на превоза Николай Събев съобщи, че стартират пазарни съвещания за закупуването на нови влакове и съоръжение по Плана за възобновяване и резистентност.

„ Все по напред. Вървим напред решително. Днес направихме значима стъпка към цялостната смяна в превоза на България. Започваме процедурата по желание на влаковете, с които идващото потомство българи ще стане част от зелена Европа”, написа министърът на превоза във Facebook.

Ще се поръчват 42 електрически влака, 20 пуш-пул влакови състава, 18 маневрени локомотиви и 108 комплекта ETCS бордово съоръжение. Средствата са обезпечени от Националния проект за възобновяване и резистентност, а общия размер на инвестицията е над 1 милиарда лв.. Сред тях са и влаковете за градската железница на Пловдив.

Министерството кани всички заинтригувани страни да дават своите оферти в период до 16 юни.

Пазарните съвещания са разграничени в 5 предложения и са оповестени в Централизираната автоматизирана осведомителна система „ Електронни публични поръчки “ на следните линкове:
Доставка и поддръжка на най-малко 7 бр. двуетажни електрически мотрисни влака.Доставка и поддръжка на най-малко 35 бр. едноетажни електрически мотрисни влака.Доставка и поддръжка на най-малко 108 комплекта ETCS бордово съоръжение за железопътен тягов преносим състав.Доставка и поддръжка на най-малко 20 бр. пуш-пул влакови състава. Доставка и поддръжка на най-малко 18 бр. електрически батерийни маневрени локомотиви.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР