Министърът на транспорта Николай Събев се надява заедно с екостикера

...
Министърът на транспорта Николай Събев се надява заедно с екостикера
Коментари Харесай

Махат екостикерите за коли година след въвеждането им

Министърът на превоза Николай Събев се надява дружно с екостикера да отпадне и този от първичната регистрация и това да стане по едно и също време
Министерството на превоза предлага да се отстранен екостикерите за колите. Това излиза наяве от прессъобщение на ведомството, в което се споделя, че Изпълнителна организация “Автомобилна администрация ” подхваща дейности за смяна в наредбата, с която те бяха въведени. Стикерите се слагат след прекосяване на годишен механически обзор.

“24 часа ” научи, че “Автомобилна администрация ” е поискала 10 дни за тази смяна.

Екостикерите бяха въведени на 12 юли предходната година. Те имат чип с информация, в това число за категорията на автомобила и какъв брой замърсява. Въз основа на тази информация се дава право на общините да лимитират придвижването на най-цапащите коли в избрани региони.

От транспортното министерство показват, че слагането на характерен стикер на предното стъкло оскъпява и утежнява процедурите при прекосяването през пунктовете за инспекция за техническа редовност. Цената на лепенките е близо 10 лв., които водачите заплащат в допълнение.

Транспортният министър Николай Събев е изпратил писмо до министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и министъра на електронното ръководство Божидар Божанов с предложение Министерство на вътрешните работи да направи промени и в наредбата, в която са записани стикерите, поставяни от Министерство на вътрешните работи при първичната регистрация на колата. Година по-късно - при минаване на първия механически обзор, се поставя екостикер.

Събев се надява дружно с екостикера да отпадне и този от първичната регистрация и това да стане по едно и също време. Ако обаче това не се случи, министерството ще отстрани това, което зависи от неговото ведомство, а точно екостикерите.

Екостикерите с информация какъв брой цапат колите бяха въведени през лятото на предходната година.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР