Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и

...
Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров и
Коментари Харесай

МТИТС и Висшето училище телекомуникации и пощи подписаха меморандум за сътрудничество

Министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Георги Тодоров и ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи проф. доктор Миглена Темелкова подписаха меморандум за съдействие сред двете институции. Тази година се навършват 140 години от основаването на Държавното телеграфо-пощенско учебно заведение, учредено през 1881 година с декрет на княз Александър Батенберг, чийто приемник през днешния ден е Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи.
„ Документът планува одобряването на новаторски просветителни артикули, които са синхронизирани с потребностите на работодателите и държавните институции. Меморандумът ще помогне на администрацията да притегли готови фрагменти ", сподели по време на церемонията министър Тодоров. Той изясни, че специалисти от министерството ще оказват помощ при създаване на взаимни образователни стратегии в региона на осведомителните технологии и известията.
Ректорът на Висшето учебно заведение по телекомуникации и пощи проф. доктор Миглена Темелкова акцентира, че съдействието сред двете институции е от стратегическо значение за развиването на ИКТ бранша в България. „ Най-добрите фрагменти в региона на осведомителните технологии и известията са наши ученици и ние се гордеем с триумфите и реализацията на нашите студенти ".
Георги Тодоров съобщи, че Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията е едно от най-активните в привличането на стажанти и студенти по разнообразни стратегии. „ Стотици младежи се получили късмет да създадат първите си стъпки в специалността. След повече от година, в която връзката, работните процеси, в това число и стажовете бяха онлайн, към този момент можем да отворим порти още веднъж, с цел да подкрепим кариерното развиване на младежите в страната ", уточни министърът.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР