Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев е освободил 81-годишния

...
Министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев е освободил 81-годишния
Коментари Харесай

За 3 месеца: Уволниха 81-годишния шеф на БДЖ

Министърът на превоза и известията Николай Събев е освободил 81-годишния инж. Йордан Мирчев от длъжността изпълнителен шеф и член на Съвета на шефовете на „ Холдинг Български държавни железници “ ЕАД, оповестява „ Банкеръ ”.

Това става тъкмо три месеца, откакто Мирчев беше назначен от Събев да управлява железницата с обществени обещания за грандиозни промени. Само преди три дни – в петък, 8 април, с протоколно решение Събев скоропостижно освободи от Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “ и друго свое „ предопределение ” - Кирил Савов Григоров.

А още малко по-рано министър Събев назначи Симеон Евтимов за ръководител на Съвета на шефовете на „ Холдинг БДЖ “, а Любомир Сяров - за редови член на директорския ръб, след което ги уволни. В рамките на 40 календарни дни.

Като с носна кърпичка министрът се отнесе и с някогашния изпълнителен шеф на „ БДЖ – Пътнически транспорти “ Константин Азов: единствено няколко дни след назначението му в обществените мрежи бе качено видео на заснежен кулоар в пътнически вагон и... индивидът бе уволнен. По персонална молба на Николай Събев, единствено след към два месеца работа министър председателят Кирил Петков освободи от поста заместник-министър на превоза Илия Илиев. И то тъкмо тогава, когато към този момент беше обиколил всички поделения на БДЖ в страната и беше се срещнал с болките, желанията и предложенията на работещите в железопътната компания.

По информация на „ Банкеръ “, за изпълнителен шеф на „ Холдинг БДЖ “ към този момент е назначен досегашният шеф на „ БДЖ – Товарни транспорти “ инж. Ангел Стоянов. Според осведомени, той е един от последните специалисти железничари, останали на работа в компанията.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР