Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков потвърди

...
Министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Иван Шишков потвърди
Коментари Харесай

Министър с лоша новина за шофьорите

Министърът на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков удостовери за идното нарастване на тол таксите с 50%, откакто то бе отсрочено в края на предходната година за да бъде открит по-справедлив механизъм. Около 600 млн. лева ще бъде приходът от системата на годишна база, в случай че таксите бъдат нараснали, демонстрират плановете. 

Предвижда се цената на тол таксите да се дефинира от километрите, които изминават превозвачите. За километрите над избран пробег – към 5 хиляди км в границите на месец, което съгласно министър Иван Шишков подлежи на преценка, ще има понижение. Желанието е да бъдат облекчени превозвачите, които изминават най-големи дистанции в България.
-->
" Около 600 милиона лв. ще бъде приходът от системата на годишна база, в случай че таксите бъдат увеличени. Такива са плановете. Зависи и от трафика, който е повишен доста ", сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, който дружно с министър Иван Шишков инспектира строителството на автомагистрала " Европа ", съобщи БНР.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР