Министърът на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков продължава да

...
Министърът на Регионалното развитие и благоустройството Андрей Цеков продължава да
Коментари Харесай

Скандал на изпроводяк: Министър Цеков бърза да сменя бордове на дружества преди ротацията

Министърът на Регионалното развиване и благоустройството Андрей Цеков продължава да бърза и да сменя бордове на шефове, написа bay-ganio.com.
Явно по тази причина мощна миризма на суджук се разнесе в Добричко тези дни. Добре осведомени източници сигнализираха, че небезизвестния ексдепутат от добруджанския град Живко Мартинов интензивно се пробва да кадрува във „ Водоснабдяване и канализация “ – Добрич през последните дни. Естествено всичко е обвързвано с пари. И то доста пари, които да бъдат усвоени от избрани хора.
За задачата за шеф на сдружението би трябвало да бъде назначен „ верния човек “. Говори се, че верният в този случай е ексуправителя на ВиК в града Дамян Калчев. Той от своя страна би трябвало да спомага на Мартинов и групичката към него, измежду които са добре познатите татко и наследник Малджиеви, за усвояването на милиони от европейски планове за възобновяване на водоснадбителната мрежа в селските региони на Добричка област.
Икономистът Дамян Калчев се появява като шеф на ВиК-Добрич през 2010 година Тогава той заема мястото на Величко Василев, напомня изданието.
Всъщност Калчев е работил във ВиК-Добрич от 2001 до 2004 година като счетоводител. След това е напуснал водното сдружение и е почнал работа в Териториална дирекция „ Държавен запас “ – Варна. На поста началник на ВиК през 2010 година е назначен със заповед на тогавашният министър на Министерство на регионалното развитие.
Назначението ми не е обвързвано с политическа ангажираност, споделя тогава Калчев, без да посочи дали е член на политическа партия.
В момента, посредством депутата Ивайло Мирчев от „ Да България “ се приготвя завръщането на Дамян Калчев на бял кон във водното сдружение.
А повода е, че той очевидно е комфортен на Живко Мартинов, прочут като „ Суджука “, около аферата „ суджукгейт “, с цел да се „ усвоят “ европейските пари, планувани за рехабилитацията на водоснабдителната мрежа в дребните обитаеми места в района. А това си е апетитна хапка за милиони.
За задачата се готви назначение на „ верния “ ръб на шефовете на водното сдружение с верния шеф, несъмнено. Което би трябвало да се случи на съвещание на „ ВиК-холдинга “ в София в понеделник.
Всъщност готвения за воден началник Дамян Калчев е любопитна персона. Преди години той нашумя в медиите със пристрастеността си към планинския туризъм. В което няма нищо неприятно, несъмнено, стига да не е за сметка на данъкоплатците. Защото Калчев обича планинските разходки из скъпи дестинации, оповестява bay-ganio.com.
През 2014 година някогашният предстоящ шеф на водното сдружение Дамян Калчев се похвали, че е изкачил най-високият връх в Европа – Мон Блан, 4810 метра. Калчев е подхванал приключението дружно още трима негови другари от Добрич – Атанас Aтанасов, Eмил Линков и Живко Гавраилов. Изкачването продължи 4 дни, описа тогава Калчев. Но пропусна да означи, че сходно премеждие коства хиляди евро. Откъде са парите, историята мълчи, само че не е мъчно човек да се досети.
Това не е първата ни сходна демонстрация, алпинизмът ни е занимание. През предходната година ходихме до Килиманджаро, хвали се Дамян Калчев.
Подготовка за изкачването се прави през цялата година, като тонусът на феновете алпинисти се поддържа с периодически преходи из планините на България, изяснява той. А жителите мърморят под мустак и се чудят от кое място Калчев намира пари за тези занимания.
Явно неслучайно Дамян Калчев е уволнен от поста си персонално от тогавашния министър Лиляна Павлова – познайте защо? Уволнен е за несръчност.
В умозаключение можем да кажем единствено, че неволите във ВиК – Добрич не са отвчера или оня ден. И е извънредно време гаврите с водното сдружение най-сетне би трябвало да престанат. И че е извънредно време ВиК-Добрич да бъде управлявано от способен, можещ и компетентен човек.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР