Министърът на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че при него все

...
Министърът на правосъдието Янаки Стоилов заяви, че при него все
Коментари Харесай

Правосъдният министър още не е получил сигнал срещу прокурор

Министърът на правораздаването Янаки Стоилов съобщи, че при него към момента няма сигнал против основния прокурор или против който и да е различен прокурор. Коментарът си той направи във връзка, в което Бойко Рашков разгласи, че ще „ сезира “ Висшия правосъден съвет посредством Стоилов за „ редица прокурори, които са позволили нарушаване на закона, които са уронили престижа на правосъдната власт “.

„ Ще проучвам сигнала, когато го получа, ще преценява неговата допустимост и доколкото е допустимо, неговата основателност “, сподели министърът на правораздаването.

Той акцентира, че сега най-важната задача е положителната организация на изборите.

По мотив спора сред основния прокурор и вътрешния министър Янаки Стоилов разяснява:

„ Тези несъгласия, междуинституционални, не би следвало да се отразят върху тяхното взаимоотношение, защото те имат общи функционалности в противодействието на престъпността и корупцията и особено против организирането на групи за пазаруване на гласове.

Надявам се, че всички структури, които имат такива отговорности, дано техните упоритости се изразят в това коя институция ще даде по-голям принос за секване на тази порочна процедура, която към този момент е сносно усъвършенствана през миналите години “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР