Министърът на правосъдието на Турция Абдулхамит Гюл осъди остро доклада

...
Министърът на правосъдието на Турция Абдулхамит Гюл осъди остро доклада
Коментари Харесай

Анкара: Европа изоставя собствените си ценности

Министърът на правораздаването на Турция Абдулхамит Гюл осъди остро отчета на Европарламента и резолюцията за преустановяване на договарянията за участието на страната в Европейски Съюз, като го назова преднамерен.

„ От една страна, Европейски Съюз приказва за правата на индивида и за демокрацията, а от друга – поддържа тези, които нарушават правата и свободите, и се опълчва на демокрацията. Налице е историческо несъгласие “, съобщи Гюл, представен от Анадолската организация. Според него отчетът на Европарламента за Турция е мощно преднамерен и ще влезе в историята като документ, който показва отдалечаването на Европа от личните й полезности.

По-рано турското външно министерство насочи тежки рецензии към Европейския парламент, който на 13 март утвърди отчета с апела публично да бъдат прекъснати договарянията за присъединението на страната в Европейски Съюз. Решението на евродепутатите няма наложителна юридическа мощ, отбелязва организацията.

Междувременно стана ясно, че Европейски Съюз отделя за потребностите на бежанците в Турция 3 млрд.евро, а за поддръжка на напъните за урегулирането на спора в Сирия – 560 млн.евро, които по проект би трябвало да се похарчат през 2020-2021 година
На 15 март в Брюксел ще се състои 54-ото съвещание на Съвета за партньорство Турция-Европейски съюз, оповестиха от дипломатическото ведомство в Анкара. За главния орган, който приема решенията за вероятностите на двустранното съдействие, то ще бъде първото за 4 години. Турция ще бъде показана от външния си министър Мевлют Чавушоглу и непрекъснатия представител при Европейски Съюз Фарук Каймакчи.

Европейски Съюз ще бъде показан от ръководителката на европейската дипломация Федерика Могерини и еврокомисаря по въпросите на разширението Йоханес Хан. Преди съвещанието е планувана неофициална среща на делегациите на Турция и Евросъюза, по време на която ще се обсъдят външнополитически въпроси и обстановката в района. По време на съвещанието ще се обсъдят позиции по районните въпроси и двустранните връзки, в частност и облекченията на визовия режим сред Турция и Европейски Съюз, актуализирането на Митническия съюз, процеса на влизането в Европейски Съюз, съдействието в битката с тероризма. Предишното съвещание на Съвета за партньорство Турция-ЕС се състоя на 18 март 2015 година в Брюксел.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР