Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора в София.Двамата

...
Министърът на правосъдието Крум Зарков инспектира днес затвора в София.Двамата
Коментари Харесай

Крум Зарков инспектира затвора в София, лишените от свобода в столицата са 1004

Министърът на правораздаването Крум Зарков инспектира през днешния ден пандиза в София.

Двамата с основния шеф на Главна дирекция „ Изпълнение на наказванията “ гл. комисар Ивайло Йорданов направиха обиколка на корпуса на най-стария и огромен затвор в страната и разговаряха с лишени от независимост.

Министърът организира среща в параклиса и с отец Сергей, като се срещна на място с дейната активност на свещенослужителя на пандиза и провежданата от него религиозна поддръжка на лишените от независимост. Той прегледа още библиотеката и фитнес-залата за спортни занимания на закрито.

В момента в корпуса на пандиза са настанени 495 лишени от независимост, при потенциал 679. Общо пандизчиите в София, в това число тези в общежитията „ Кремиковци “ и „ Казичене “, са 1004. 

В пандиза се настаняват лишени от независимост от София-град и София-област и наказани непознати жители, както и арестувани по реда на Наказателно-процесуален кодекс лица.

Началникът на пандиза ст. комисар Васил Кордев осведоми министър Зарков, че за лишените от независимост се провеждат разнообразни културно-информационни и спортни действия. Голям % от тях са включени в обучителни и просветителни действия.

Социалната активност с наказаните е ориентирана към осъществяване на мероприятия, свързани с оценка на правонарушителите. Провежда се и профилирана самостоятелна и групова работа. Активно е съдействието с НПО-та, които подкрепят възпитателния развой посредством профилирани стратегии и други.

 

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР