Певицата и актриса Ваня Щерева се яви като свидетел на

...
Певицата и актриса Ваня Щерева се яви като свидетел на
Коментари Харесай

Ваня Щерева - свидетел на Юлиан Вергов срещу Диана Димитрова

Певицата и актриса Ваня Щерева се яви като очевидец на Юлиан Вергов по делото, което той води против колежката си Диана Димитрова. Сагата е отколешна и разбуни обществото още в края на 2022 година, откакто Димитрова популяризира фотоси, на които се виждат следи от принуждение.

Тя твърди, че са от 2017 година от времето на взаимни фотоси на бг сериала " Откраднат живот " и че Вергов й е нанесъл побой.

Държавното обвиняване се самосезира.
Развитието
През март м.г. първо самата Димитрова, а и прокуратурата разпространиха, че държавното обвиняване постановява отвод да образува досъдебно произвеждане за самото действие - имало ли е пердах или не. Това става с дата 1 март 2023 година след предварителна инспекция, като най-общо произнасянето на прокурора от СРП бе, че актрисата не е показала здравно уверение за пострадванията си. По тази причина прокуратурата разполага единствено със фотосите, които Димитрова им е предоставила и които разгласява във фейсбук през ноември.

Ключов претекстовете за прекратяването на прокурорската инспекция е неналичието на медицински документ, както и на показания, които да потвърдят тезата на Димитрова, че Вергов е направил побоя.



Т.е. - двамата остават " дума против дума ". Освен това има и изминал давностен период. Днес инспекция на Клуб Z сподели, че след обжалване от страна на Димитрова и юристите й - и горната инстанция СГП е удостоверила отхвърли за следствие като верен и закономерен.

Така се стигна до контрадело - което Вергов заведе в Софийския районан съд по член 148 Наказателен кодекс - за клюка и засегнатост против Димитрова.

В жалбата си той цитира, че се е почувствал потиснат от думи и изрази като " урод ", " рецидивист с психологични отклонения "  и прочие
" Колега и другар "
По традиция Вергов не се явява на делата (той не е и длъжен), а Димитрова идва.

Днес съдът изслуша Ваня Щерева, която сподели, че артистът й бил освен сътрудник и дълготраен другар.

Вергов мислел, че щом прокуратурата се е произнесла изрично с отвод, всичко е завършило. Обаче Диана траяла да разгласява въпросните изявления против него във фейсбук.

Щерева даже услужливо направила скрийншот от екрана и му го пратила, само че той декларирал, че " не е първата и че всички му пращат ".

Днес обаче в съда не пристигна наложителният в такива случаи специалист - който да каже дали този профил действително се употребява от Диана Димитрова.

Така делото ще продължи с негов разпит на 9 юли.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР