Министърът на отбраната на Великобритания Грант Шапс съобщи, че страната

...
Министърът на отбраната на Великобритания Грант Шапс съобщи, че страната
Коментари Харесай

Британският министър на отбраната: Готвим изпращането на военни инструктори в Украйна

Министърът на защитата на Англия Грант Шапс заяви, че страната му ще разшири програмата за подготовка на украински военни и ще придвижи образованието и производството на военна техника в Украйна. 
 
В изявление за The Telegraph Грант Шапс съобщи, че е провел диалози с командващите английската войска за пренасяне на " повече образование и произвеждане " на военно съоръжение в Украйна. Той също по този начин прикани повече английски отбранителни компании да открият фабрики в Украйна.
 
След пътешестване до Киев предходната седмица Шапс разкрива също, че е разговарял с украинския президент Володимир Зеленски за това по какъв начин английският флот може да играе роля в отбраната на комерсиалните кораби от съветските офанзиви в Черно море.
 
В първото си изявление за вестник като министър на защитата, Шапс също по този начин акцентира какво още е належащо:
Англия да удостовери обещанието на Лиз Тръс (бившият министър председател, бе. ред.) да усили разноските за защита до 3% от Брутният вътрешен продукт, добавяйки, че преглежда актуалната цел на държавното управление от 2,5% като " плацдарм " за това;Великобритания да откри способи да помогне на Украйна да се приготви за участие в НАТО.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР