Министърът на отбраната на Турция Яшар Гюлер и гръцкият му

...
Министърът на отбраната на Турция Яшар Гюлер и гръцкият му
Коментари Харесай

Турция и Гърция се присъединяват към Европейския небесен щит

Министърът на защитата на Турция Яшар Гюлер и гръцкият му сътрудник Никос Дендиас подписаха писмо за желание за присъединяване в самодейността " Европейски небесен щит ".

Документът беше подписан на гала, проведена от немския министър на защитата Борис Писториус в Брюксел.

" Тази самодейност, водена от Германия, е значима стъпка към осъществяване на условията на НАТО, като в същото време подсигурява оперативната съгласуемост и интеграцията на съдружниците. Турция е подготвена да способства с нашата необятна гама от национални качества. " - съобщи Гюлер на церемонията.

„ Бих желал да благодаря на Германия за нейната координираща роля в тази значима самодейност. Ще се радваме да работим с вас в тази самодейност, служеща на разбирателството за групова защита. “ - добави той.

Предвождани от Германия през 2022 година, 17 европейски народи се сплотиха за противовъздушната защита с самодейността, макар че Франция, Италия и Полша останаха настрани.

Тя ще включва взаимни поръчки за системи с дребен, междинен и огромен обхват, в това число създадените в Германия Iris-T, американската Patriot и американско-израелската Arrow-3.

България също е подписала меморандума. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР