Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин призова съюзниците на

...
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин призова съюзниците на
Коментари Харесай

Лойд Остин: Съюзниците трябва да положат максимални усилия за Украйна

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин прикани съдружниците на Киев да се " разровят " и да обезпечат повече оръжия и муниции за битка с съветското настъпление, изключително за противовъздушната защита, заяви „ TVP World “.


Обръщайки се към министрите на защитата на ръководената от Съединени американски щати Контактна група от към 50 страни, които дават военна помощ на Украйна, Остин акцентира, че Киев се нуждае както от краткосрочна, по този начин и от дълготрайна поддръжка, защото войната е " маратон, а не спринт ".

На срещата в централата на НАТО в Брюксел Остин означи, че групата към този момент е предоставила системи за противовъздушна защита Patriot, IRIS-T и NASAMS, които са защитили Украйна от съветски ракетни офанзиви, само че съобщи, че Украйна се нуждае от повече.

" Искам от членовете на тази контактна група да продължат да копаят надълбоко, с цел да дават на Украйна средствата за противовъздушна защита и боеприпасите, от които тя толкоз незабавно се нуждае, с цел да отбрани своите жители ", сподели Остин при откриването на срещата.

" Също по този начин ще продължим да приспособяваме помощта си, с цел да отговорим на изменящите се условия на терен и изменящите се потребности на украинските сили. "

Днешната среща на контактната група, която Вашингтон сътвори предходната година, с цел да координира западната помощ за Киев, е 13-та подред.

Украинският министър на защитата Олексий Резников участва на срещата и се очакваше да осведоми сътрудниците си за контраофанзивата на Украйна за отвоюване на още територии от съветските сили, която Киев стартира този месец. Очаква се в акцията занапред да бъдат употребявани стотици танкове и бронирани машини, доставени от Запада.

По-късно денем министрите на защитата на НАТО ще се срещнат настрана с Резников, с цел да обсъдят поддръжката си за Киев.

Срещата се организира в миг, когато членовете на НАТО водят интензивни полемики по отношение на желанието на Украйна да се причисли към Алианса и дълготрайните проекти за гарантиране на сигурността на страната след края на войната.

Министрите от НАТО организират срещи и с шефове на отбранителната промишленост, с цел да ги призоват да усилят индустриалния си потенциал, тъй че съдружниците от НАТО да могат да дават повече муниции на Украйна и да попълнят личните си ресурси, мощно изчерпани след даренията за Киев.

НАТО също по този начин упорства индустрията да одобри повече общи стандарти, с цел да могат съдружниците по-лесно да работят дружно. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР