Министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович заяви днес, че

...
Министърът на отбраната на Сърбия Небойша Стефанович заяви днес, че
Коментари Харесай

Сърбия: Разбилият се в Гърция самолет е превозвал мини за Бангладеш

Министърът на защитата на Сърбия Небойша Стефанович съобщи през днешния ден, че самолетът, който се разруши край Кавала, е благосъстоятелност на компанията "Меридиан Лтд. " от Украйна, заяви Танюг, съобщи Българска телеграфна агенция.

Самолетът, който е изхвърчал от Ниш, е превозвал 11,5 тона продукция на сръбската отбранителна промишленост за Бангладеш ,

чието министерство на защитата е купило тази продукция. На изключителна конференция Стефанович съобщи, че самолетът е изхвърчал в 20,40 часа от Ниш и е превозвал мини за минохвъргачки и образователни мини за крайния покупател Бангладеш. По думите на сръбския министър на защитата самолетът е имал планувани механически кацания в Аман, Ахмад Абад и Дака - като последна дестинация.

При рухването на самолета осем членове на екипажа са починали, измежду тях не е имало сръбски жители, съобщи Стефанович.

Експерти ще претърсят през днешния ден мястото на самолетната злополука в северна Гърция, с цел да утвърдят какъв е бил товарът на самолета, заяви в същото време АП.

Агенцията добавя, че летателният уред е модел АН-12 и се е разрушил малко преди 11 часа вечерта локално време на към 40 км западно от интернационалното летище в Кавала .

Според информацията на АП крайната дестинация е била Аман, Йордания. Минути преди рухването на самолета водачът е съобщил на контрольорите на въздушния трафик, че има проблем с един от моторите и би трябвало да направи незабавно кацане. Самолетът е бил ориентиран към летището в Кавала, само че не е съумял да стигне до летището.

Хората, живеещи покрай мястото на злополуката, бяха посъветвани да не отварят прозорците си през нощта, да не напущат домовете си и да носят маски .

Властите обявиха, че не знаят дали на самолета е имало рискови химикали, в това число такива, които се съдържат в батериите. Екипи от специалисти по експлозивите скоро ще дойдат на мястото на случая. Те ще бъдат подкрепени от специалисти от гръцката Комисия за атомна сила, обявиха гръцките управляващи. Пожарната работа е отделила региона в радиус от към 400 метра.

По-рано през днешния ден гръцки медии, представени от Асошиейтед прес, оповестиха, че в потребления от украинска самолетна компания товарен аероплан Ан-12 ,

е имало 12 тона рискови материали, най-много експлозиви. Гръцкото Управление за гражданска авиация заяви, че самолетът е пътувал от Сърбия за Йордания. Според държавната телевизия ЕРТ компанията оператор на турбовитловата машина руско произвеждане е украинският товарен транспортьор "Меридиан ".
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР