Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин ще с

...
Министърът на отбраната на Съединените щати Лойд Остин ще с
Коментари Харесай

Зеленски осъди руските атаки с дронове, съюзниците обсъждат нова военна помощ за Украйна

Министърът на защитата на Съединените щати Лойд Остин ще с контактната група по защитата на Украйна , която се състои от десетки страни, подкрепили Киев в битката му против пълномащабното непровокирано навлизане на Русия .

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленск и прикани съдружниците да ускорят доставката на обещаните изтребители F-16 за подсилване на противовъздушната защита на страната му.

На срещата в четвъртък ще бъдат разисквани способи за поддържане на бронираните маневрени качества на Украйна и укрепването на противовъздушната й защита против продължаващите офанзиви на Русия, сподели Пентагонът.

Новината идва на фона на продължаващите въздушни удари на Русия против украински градове и райони. През нощта против четвъртък Москва насочи нова вълна от ирански дронове против Киев и няколко украински района. Всички дронове са свалени, заяви украинската противовъздушна защита на 25 май.

" Общо 36 дрона бяха изстреляни към Украйна. Предполага се, че съперникът е имал за цел да нападна сериозна инфраструктура и военни обекти в западните региони на страната ", споделиха украинските военни.

След офанзивите Зеленски упрекна Москва, че тероризира украинците и благодари на военните за свалянето на всички безпилотни самолети, пуснати от Русия през нощта.

По-рано публични лица оповестиха, че са оповестени въздушни паники в Киевска, Чернигивска, Житомирска, Кировоградска, Николаевска, Херсонска, Днепропетровска, Одеска, Волинска, Тернополска, Виницка и Лвовска области.
 Руски дрон нападна Киев, 25 май, 2023 година
Боевете за град Бахмут, който се трансформира в епицентър на войната в региона на Донецк в Украйна, не престават, сподели украинската войска, макар изказванията на Русия, че управлява целия град.

Украинските сили са отбили 28 съветски офанзиви в Бахмут, заяви украинската войска във всекидневния си отчет за обстановката на фронта на 25 май.

Руски обстрел също умъртви граждански в Часов Яр, околност покрай Бахмут, сподели регионалният губернатор на Донецк Павло Кириленко в четвъртък.

Евгений Пригожин, началникът на съветската група наемници " Вагнер ", която оглави офанзивата против Бахмут, сподели в четвъртък, че бойците му стартират да напущат града, който той твърди, че е завладял изцяло.

Във, оповестено в Телеграм, Пригожин сподели, че неговите войски ще предадат Бахмут на постоянните съветски въоръжени сили до 1 юни. Той добави, че " в случай че военните се сблъскат с компликации ", някои бойци на Вагнер може да останат в Бахмут.

Министерството на защитата към момента не е коментирало последното изказване на Пригожин.

В нощното си Зеленски сподели, че даването на създадени от Съединени американски щати изтребители F-16 на Киев е явен знак, че Русия е обречена да загуби войната в Украйна. По думите му най-важна е бързината в образованието и в снабдяването със самолетите.

Междувременно Федералната работа за сигурност на Русия заяви в четвъртък, представена от съветските осведомителни организации, че е арестувала двама украинци, които съгласно нея са възнамерявали да нападат съветски атомни електроцентрали.

" Диверсионна група от украинското външно разузнаване (...) се опита да взриви към 30 електропровода на атомни електроцентрали в Ленинград и Калинин " при започване на май ", споделя съветската работа за сигурност.

На 24 май съветското министерство на защитата сподели, че три украински кораба с дистанционно управление са се пробвали да нападат съветски боен транспортен съд в Черно море.

Министерството в обява в Телеграм, че съветският транспортен съд е защитавал газопроводите " Турски поток " и " Син поток ", които транспортират газ от Русия до Турция, че не са му нанесени вреди и че всички атакуващи лодки са унищожени.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР