Ружа Игнатова се е сдобила с луксозен имот на върха

...
Ружа Игнатова се е сдобила с луксозен имот на върха
Коментари Харесай

На върха на небостъргач. Как Ружа Игнатова се е сдобила с имот за 2,7 млн. долара в Дубай

Ружа Игнатова се е сдобила с първокласен парцел на върха на небостъргач в Дубай и евентуално е опитвала да изпере парите от криптовалутата OneCoin.

Тя и брат ѝ Константин бяха упрекнати през 2017 година от Съединени американски щати в образуване на финансова пирамида за измами с криптовалута и пране на пари. Печалбата на OneCoin във времето, в което действа, възлиза на над 4 милиарда $ .

От години Игнатова не може да бъде открита, само че името ѝ продължава да изниква в медийни изявления и следствия. Тя е забелязана последно през октомври 2017 година, когато ФРБ губи следите ѝ след полет от София за Атина . Пътуването е несъмнено от американските управляващи като " извънредно ".

Те даже имат съмнения, че Ружа се е възползвала от теч на информация, с цел да избегне възможен арест. Игнатова оглавява OneCoin до октомври 2017 година
Dubai Unlocked
Данните за дейностите на Игнатова в Дубай са разказани в нов теч на информация, наименуван. От него излиза наяве по какъв начин икономическият център на Обединените арабски емирства (ОАЕ) се е трансформирал в леговище за богати нарушители от целия свят.

Те могат да влагат в парцели там в опит да избягат от правосъдни каузи, търсене, наказания.

Dubai Unlocked е изминал в американския мозъчен концерн Center for Advanced Defense Studies (C4ADS) . Данните са оценени от десетки интернационалните медии, както и от Международния консорциум на проверяващите публицисти Изследването е координирано от Проекта за докладване на проведената престъпност и корупцията.

Сред притежателите на парцели в Дубай са и над 100 членове на съветския политически хайлайф, държавни чиновници или предприемачи, близки до Кремъл, както и десетки европейци, забъркани в каузи за пране на пари и корупция, написа МКРЖ.
Пентхаус за 2,7 милиона
В центъра на схемата на Игнатова, която съумява да измами над 3,5 милиона души, стои компанията ѝ OneCoin. Тя е учредена през 2014 година със седалище в София. Чрез компанията Игнатова и сътрудниците ѝ са правили финансови измами с едноименната фиктивна криптовалута OneCoin.

Консорциумът на проверяващите публицисти написа, че през 2015 година Игнатова и някои нейни съдружници са се подготвяли да разширят бизнеса си в Съединени американски щати, като по това време се откриват в Дубай.

Там тя открива фиктивни компании и банкови сметки, с цел да получава и евентуално да пере пари, трансферирани от вложители в OneCoin. Игнатова е управлявала салон хубост на име Kings & Queens дружно с двама от сътрудниците си в OneCoin съгласно документи, получени от МКРЖ. Тя показва като фирмени офиси два парцела в постройка покрай богатия жилищен квартал Дубай Марина.

През март 2015 година тя основава фиктивната компания Oceana Properties Ltd., и я употребява, с цел да закупи първокласен пентхаус апартамент от близо 1616 квадратни метра. Той коства 2,7 милиона $ и се намира на последния етаж на постройката, в която публично живее.
Бягството
През 2017 година, когато Игнатова към този момент е обект на следствие в Съединени американски щати, затваря компанията OneCoin и салона за хубост. По-късно същата година ѝ е повдигнато обвиняване и ѝ е издадена заповед за арест. Веднага по-късно тя се качва на аероплан до Гърция и не се появява повече.

Според обява на Игнатова наподобява е била убита по-късно на яхта в Гърция по разпореждане на търсения от Интерпол в предишното за присъединяване в проведена престъпност Христофорос Аманатидис-Таки.

Информацията не е доказана. Днес Игнатова е с десетте най-търсените бегълци.
Съдбата на парцела
Според изтеклите данни през 2019 година, компанията Oceana Properties завърши продажбата на първокласния апартамент. Това се случва, откакто няколко банки засичат съмнителни преводи с присъединяване на Игнатова и нейните компании.

МКРЖ цитира нов документ за благосъстоятелност, който демонстрира, че парцелът е платен от млад английски юрист за към 1,6 милиона $ - над един милион по-малко цената, на която Игнатова го е купила. Не е ясно кой е направил продажбата от името на " криптокралицата ".
Кои са другите забъркани
Сред изброените в Dubai Unlocked притежатели на някои от най-луксозните парцели в града са още 11 нейни сътрудници, написа Консорцоумът. Един от тях е съоснователят на OneCoin , който излежава 20-годишна присъда в Съединени американски щати.

Друго име съгласно данните е Кари Уолрос - финландски предприемач, представял се за „ европейски дипломат “ на OneCoin. Той отхвърля да е обвързван с компанията.

Още един доближен на Игнатова и притежател на парцели в Дубай е нейният консултант по сигурността Франк Шнайдер , жител на Люксембург и някогашен разузнавач, избягал от домакински арест във Франция.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР