Министърът на отбраната на Израел заяви, че ирански военни кораби

...
Министърът на отбраната на Израел заяви, че ирански военни кораби
Коментари Харесай

Ново напрежение между Израел и Иран заради патрулиращи кораби в Червено море

Министърът на защитата на Израел съобщи, че ирански военни кораби са патрулирали в Червено море през последните месеци, осведоми организация Ройтерс. Той назова наличието им там опасност за районната непоклатимост.

" Днес можем да потвърдим, че Иран методично се базира в Червено море, като военни кораби патрулират в южния район ", сподели министърът на защитата Бени Ганц на кръгла маса в Атина.

" През последните месеци идентифицирахме най-значимото иранско военно наличие в региона през последното десетилетие ", сподели той. Офисът на Ганц сподели, че той е показал сателитни изображения на четири ирански военни кораба, патрулиращи в Червено море.

Израел и редица арабски страни споделят угриженост по отношение на въздействието на Иран в района, както и нуклеарната стратегия на Техеран. Иран твърди, че нуклеарната му стратегия е мирна.

Преди визитата в Близкия изток на президента на Съединени американски щати Джо Байдън идната седмица, Ганц прикани за по-силни връзки в региона на сигурността с арабските страни от Персийския залив, които се сближиха с Израел в границите на спонсорираната от Съединени американски щати дипломатическа акция през 2020 година

Припомняме, че преди няколко дни подкрепяната от Иран Хизбула, въоръжена формация в Ливан, които бяха прихванати от израелската войска.
 Израел натиска Франция за по-твърд метод в нуклеарните договаряния с Иран
Израел натиска Франция за по-твърд метод в нуклеарните договаряния с Иран

Предупреждава подкрепяната от Техеран формация Хизбула да не си " играе с огъня "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР