Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествена церемония

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов ще участва в тържествена церемония
Коментари Харесай

Изпращат 35-ия контингент в Афганистан

Министърът на защитата Красимир Каракачанов ще взе участие в тържествена гала по изпращането на 35-ия контингент на Въоръжените сили за присъединяване в задачата на НАТО "Решителна поддръжка " в Афганистан. Военният обред ще се организира от 11.30 часа на площад "Свобода " в град Смолян.

Непосредствената подготовка, изпити и сертификация са извършени в 101-ви алпийски полк в Смолян, откъдето е и главната част от 35-ия контингент на Въоръжените сили.

Контингентът е в състав от 158 военнослужещи. Той включва народен детайл, рота за защита, екип от съветници и щабни офицери в щаба на задачата на НАТО. Национален пълководец на контингента е полковник Георги Маргитин, пълководец на ротата за защита е майор Стефан Димов, а помощник-национален пълководец – полковник Камен Иванов.

На ритуала по изпращането ще участват още заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов, командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Любчо Тодоров, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов и представители на локалната власт.

Международната задача на НАТО в Афганистан „ Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и даването на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимоотношение с афганистанското държавно управление, сътрудниците и другите интернационалните организации, ангажирани в района. Участието ни в задачата е според отговорностите на България като член на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР