Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди шефът на Военномедицинска академия

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди шефът на Военномедицинска академия
Коментари Харесай

Каракачанов награди ген. Мутафчийски като народен будител

Министърът на защитата Красимир Каракачанов награди шефът на Военномедицинска академия и и основен доктор на Въоръжените сили ген. Венцислав Мутафчийски с почетен плакет за доказани  " заслуги в региона на българската просвета и просвета, проявен висок професионализъм, принос към Министерство на защитата и по случай 1 ноември – Ден на националните будители ". Това излиза наяве от публично известие на Министерство на защитата.  

С почетен плакет на МО са били наградени и Иван Стамболов – Сула – прочут български блогър, журналист и писател; Димитър Димитров – издател, писател-историк; журналистът и водещ на обзорното политическо предаване „ Панорама “ по Българска национална телевизия Бойко Василев, издателят и основател на издателство „ БАРД “ Йордан Антов; Галина Златарева – публицист, създател на исторически романи; писателят Добри Божилов, Петко Колев – ръководител на Общобългарската фондация „ Тангра ТанНакРа “ и едноименното издателство и Димитър Димитров, съпредседател на фондацията и издателството. Награди е имало и за известния български публицист и издател Иван Гранитски, Неда Антонова – публицист, създател на голям брой исторически романи и обичаният български артист Антон Радичев, които по справедливи аргументи не са могли да участват на церемонията.

„ Всеки един от вас с нещо е предиздвикал българина да се разсъни, да се замисли. Един народ, който не мисли, който не може в главата си да начертае бъдещето си като народ, няма бъдеще “, казал в словото си министър Каракачанов. Той подчертал, че по традиция в навечерието на 1 ноември Министерството на защитата награждава освен хора, свързани с армията, само че и учени и общественици, които имат заслуга за събуждането на българската нация. „ Възраждането има общо с армията, тъй като тези български воини, които почитаме, и с който се гордеем, нямат изгубено стълкновение, точно с помощта на това, че са били задоволително просветени, задоволително осъзнати като българи. Днес и армията и цялото българско обществото има потребност от своето ново възобновление “, споделил министър Каракачанов. Той благодарил на отличените, поискал им триумф и изрази вяра, че будителите в България ще стават от ден на ден и повече.
Церемонията се състояла в Министерството на защитата при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в наличието на стеснен брой посетители, настояват от МО..
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР