Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на Военната академия

...
Министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на Военната академия
Коментари Харесай

Каракачанов: Армията ще продължи да бъде в сърцето ми

Министърът на защитата Красимир Каракачанов и началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов откриха барелеф на Георги Ст. Раковски по време на тържественото честване на 200-годишнината от рождението на великия бунтовник и възрожденец и патрон на Академията. С боен обред пред паметника на Раковски бяха поднесени венци и цветя.

„ Надявам се новият министър на защитата да бъде човек, който ще продължи да развива процесите на рационализация и повишение на бойните качества на нашата войска, да продължи политиката на увеличение на приходите, да се получават жилища за нашите военнослужещи, да се усъвършенства общественият пакет. Започнахме много амбициозно, четири години работихме настойчиво и мисля, че оставяме положително завещание. От тук нататък е въпрос на сила да се продължи “, сподели министърът на защитата Красимир Каракачанов в отговор на журналистически въпроси.

Той показа, че една от първите задания, които ще има бъдещият министър на защитата, е подготовката на бюджета за защитата и Въоръжените сили. „ Надявам се той да не бъде рязан, както се случваше преди моя мандат “, добави той.

„ И преди да стана министър, и до момента в който бях подобен, и откакто към този момент няма да съм - армията ще продължи да бъде в сърцето ми. Ще продължа да оказвам помощ с каквото мога за това да имаме боеспособна войска. Армия, с която да се гордеем, а освен да гледаме на парадите “, съобщи министър Каракачанов.

На бъдещия министър той пожела да не не помни, че „ Който не храни своята, храни непозната войска “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР