Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал

...
Министърът на отбраната Драгомир Заков и началникът на отбраната адмирал
Коментари Харесай

МО с важни уточнения за провеждането на тържествата по случай 3-ти март

Министърът на защитата Драгомир Заков и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов ще вземат участие на следващия ден, 3 март, в церемонията по издигане на Националното знаме на Република България, която ще стартира в 11.00 ч. пред паметника на Незнайния боец в столицата в чест на Националния празник, оповестяват от пресцентъра на Министерство на защитата.

На събитието ще участват представители на управителния състав на Министерството на защитата и висши офицери от Въоръжените сили. В ритуала ще вземат участие представителни формирования на Националната гвардейска част и Гвардейският внушителен духов оркестър. В строя са включени знамената-светини - Самарско знаме, Щандарт на 1-и конен полк, Знаме на 23-и пехотен Шипченски полк, Знаме на 15-и пехотен Ломски полк, Знаме на 13-и пехотен Рилски полк, Знаме на 25-и пехотен Драгомански полк, Знаме на 30-и пехотен Шейновски полк и Знаме на 6-и пехотен Търновски полк.

По време на осъществяването на химна на Република България ще бъде изпълнен артилерийски салют от 20 залпа от поделение на военно формирование 22 980. По мотив Националния празник в 12.00 ч. ще бъде осъществена тържествена промяна на почетния гвардейски часовой пред формалния вход на постройката на Администрацията на президента.

Тържествената инспекция (заря) в чест на 144-ата годишнина от Освобождението на България ще се организира от 18.30 ч. на площад „ Народно заседание “. В нея ще вземат участие Гвардейският внушителен духов оркестър и представителни блокове от състава на Националната гвардейска част. Командващ на тържествената инспекция (заря) ще бъде бригаден военачалник Тодор Тодоров - пълководец на Командване за логистична поддръжка.

В тържествата във връзка Националния празник на Република България в цялата страна ще вземат участие представителни военни елементи от Въоръжените сили.

Днес, 2 март, честванията във връзка Националния празник на Република България ще стартират с тържествена инспекция (заря) в гр. Сопот от 18.00 ч. с присъединяване на военнослужещи и военния духов оркестър на 61-а и 2-а механизирани бригади. В гр. Казанлък от 18.00 ч. ще се състои тържествена инспекция (заря) с присъединяване на военнослужещи от 61-а механизирана бригада, които по-рано денем ще повдигнат националния байрак на площада в града.

Военнослужещи от Военноморските сили и Представителният духов оркестър на Военноморски сили от 10.30 ч. участваха в ритуала за полагане на венци и цветя в с. Гроздьово, община Долни Чифлик. В 18.30 ч. с присъединяване на Представителният духов оркестър на Военноморски сили и внушителен блок от Висшето военноморско учебно заведение ще вземат участие в тържествената инспекция (заря) в гр. Провадия, област Варна. На 3 март по традиция в тържественото честване, което ще стартира в 11.30 ч. на връх Шипка, ще вземат участие военнослужещите от 61-а механизирана бригада – Карлово.

Представителни елементи от бригадата ще се включат в ритуала за издигане на националния байрак и знамето на община Карлово (от 10.00 ч. на площад „ 20 – ти юли “ в града). В празничния ден военнослужещи от Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили и от Съвместното командване на специфичните интервенции ще вземат участие в ритуалите по издигане на националния байрак и в поднасянето на венци и цветя пред паметниците на починалите за Освобождението на България в градовете: Белене (от 09.30 ч. в Парка на признателността пред Паметника на починалите във войните беленчани), Свищов (от 11.00 ч. на площад „ Свобода “ в града), Ловеч (от 10.30 ч. на площад „ Тодор Кирков “), Елин Пелин (от 19.00 ч. на площад „ Независимост “ тържествена инспекция (заря) ), Горна Оряховица (от 11.00 ч. в центъра на града), Благоевград (от 10.30 ч. на площад „ Македония “), Сандански (от  11.00 ч. в центъра на града), Враца и Бяла Слатина (от 11.00 ч. на централните площади в градовете), Стара Загора (от 10.30 ч. стартират тържествата в града), Димитровград (от 10.00 ч.), Хасково (от 11.00 ч.), Ямбол (от 10.00 ч. пред община Ямбол и от 10.30 ч. пред Паметника на героите, дали живота си за национално Освобождение), Чирпан (от 10.30 ч. пред паметника на освободителите), Сливен (от 11.00 ч. на пл. „ Хаджи Димитър “), Смолян (от 11.00 ч. пред паметника на борците за независимост на площад „ Възраждане “ в кв. Устово), Асеновград (от 10.30 ч. пред паметника на прапоршик Вишняков в двора на църквата „ Свети Димитър “), Пловдив (от 13.30 ч. военнослужещи ще поднесат цветя в Централните гробища, а от 18.30 ч. представителни военни елементи ще вземат участие в тържествената инспекция (заря) на площад „ Централен “ в града), Русе (от 11.00 ч. пред паметника на площад „ Свобода “), Варна (тържествата стартират от 10.00 ч на пл. „ Св.св. Кирил и Методий “ с издигането на националния байрак и приключват с тържествена инспекция (заря) от 19.30 ч. на пл. „ Св.св. Кирил и Методий “ в гр. Варна), Добрич (10.00 ч. пред мемориален комплекс „ Хан Аспарух “ и костницата на починалите в Освободителната война), Дългопол ( от 18.30 ч. тържествена инспекция (заря) на централния площад в града), Созопол (от 10.30 ч. на централния площад в града), Бургас (от 11.00 ч. на пл. „ Атанас Сиреков “ и от 11.30 ч. пред паметника на съветските войни), Черноморец (от 11.30 ч. на централния площад) и Плевен (от 11.00 ч. обред по полагане на венци и цветя пред костницата-мавзолей „ Свети Георги Победоносец “ града).

Военнослужещи ще вземат участие и в ритуалите по полагане на венци и цветя пред паметниците на починалите за освобождението на България в селата Столетово, Марково и Крумово. В София на 5 март 2022 година от 12.00 ч. в парк спектакъл „ Борисова градина “ Представителният отбор на Въоръжените сили ще изнесе концерт за жители и посетители на столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР