Министърът на отбраната Димитър Стоянов заяви, че не очаква конкретна

...
Министърът на отбраната Димитър Стоянов заяви, че не очаква конкретна
Коментари Харесай

Стоянов за ракетите в Полша: Няма заплаха за България, не се налагат извънредни мерки

Министърът на защитата Димитър Стоянов съобщи, че не чака съответна опасност за националната сигурност след случая в Полша. По думите му няма терзание в нито една страна-членка на НАТО.

" Няма нужда от някакви чрезвичайни ограничения все още . Не се постанова увеличаване на потенциала или повишение на готовността на военните сили на Източния фланг на НАТО ", сподели Димитър Стоянов след присъединяване си в взаимното изключително съвещание на двете парламентарни комисии по защита и външна политика.

Заседанието беше закрито замедиите и поради присъединяване на шефовете на работа " Военно разузнаване " и Държавна организация " Разузнаване ", както и външния министър Николай Милков. Всички те бяха изслушани във връзка със обстановката в Източна Полша, където през вчерашния ден имаше детонация в регион, покрай границата с Украйна.

Няма директна опасност за България, съобщи ръководителят на Комисията по външна политика към Народното събрание Екатерина Захариева пред публицисти след края на изключителното взаимно съвещание на парламентарните комисиите по защита и по външна политика за напрежението след случая с паднали ракети на територията на Полша, при който починаха двама души.

" Много е значимо да спрат спекулациите, които се чуват и от двете страни - Украйна и Русия ", сподели Захариева.

От една страна първата нечиста сделка е, че Русия целеустремено е нападнала страна съдружник на НАТО, с цел да ескалира напрежението. Другото е, че украинските сили са създали това, с цел да въвлекат съдружниците в НАТО, изясни тя.

Инцидентът не е целенасочена офанзива към полската територия, няма тенденциозен акт, добави ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев.

Той съобщи, че това нямаше да се случи, в случай че не беше офанзивата от Русия с над 100 ракети, изстреляни по украинската инфраструктура за да се остави Украйна на мрачно и студено през зимата. Украинската страна е защитавала своята инфраструктура и най-вероятно ракети от тяхното Противовъздушна отбрана са пропуснали задачата и са стигнали до Полша, сподели още Гаджев.

Захариева напомни, че над 10 млн. украинци са били оставени без електричество.

" Оставяйки ги на мрачно и студено може да докара до нова бежанска вълна към България ", сподели тя.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР