Министърът на околната среда и водите Нено Димов заминава за

...
Министърът на околната среда и водите Нено Димов заминава за
Коментари Харесай

Нено Димов ще обсъжда в Люксембург климатично неутрална икономика

Министърът на околната среда и водите Нено Димов отпътува за Люксембург, където ще взе участие в съвещание на Съвета на Европейски Съюз по околна среда на 4 октомври 2019 година В рамките на съвещанието министрите ще проведат спор по Стратегическа дълготрайна визия на Европейски Съюз за неутрална във връзка с климата стопанска система.

Климатична индиферентност в стопанската система е по едно и също време запазване на природата и стимулиране на икономическото развиване, без да се губят работни места . Климатична индиферентност се стреми към нулеви чисти излъчвания и парникови газове, посредством софтуерни нововъведения. Тази дефиниция е включена в Стратегическата дълготрайна визия на Европейски Съюз, която бе показана от Европейската комисия през ноември 2018 година Тази стопанска система преглежда основни браншове като енергетика, превоз, индустрия и селско стопанство.

На съвещанието в Люксембург ще бъдат разисквани главните условия, тласъци и удобна рамка, които би трябвало да бъдат направени на равнище Европейски съюз, с оглед реализиране на климатична индиферентност до 2050 година

Съветът на Европейски Съюз по околна среда се чака да одобри три изводи за подготовката на срещите по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (UNFCCC), която ще се организира в Сантяго де Чили, Чили, 2-13 декември 2019 година, както и по Осмата стратегия за деяние за околната среда и бъдещите дейности в региона на кръговата стопанска система - модел, който удължава виталния цикъл на продуктите и опцията те да се използват най-дълго време. Този развой се показва в най-дълго шерване, заемане, наново потребление, корекция и преработване на съществуващи материали и артикули. По този метод изхвърлянето на боклуци се свежда до най-малко.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР