Министърът на околната среда и водите Емил Димитров изпрати писмо

...
Министърът на околната среда и водите Емил Димитров изпрати писмо
Коментари Харесай

Екоминистърът напомни на кметовете да следят за нерегламентирано изхвърляне на отпадъци

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров изпрати писмо до регионалните шефове и Националното съдружие на общините в Република България за засилен надзор за попречване на нерегламентирано предпазване на боклуци и изхвърлянето им на нерегламентирани места, оповестиха от пресцентъра на ведомството. Писмото е във връзка със зачестилите опити за изхвърлянето на боклуци на неразрешени за задачата места след въвеждане на засиления надзор и инспекции на държавни институции, в това число ДАНС, Министерство на вътрешните работи и Регионална инспекция за опазване на околната среда.

Писмото е ориентирано към локалните управляващи, защото отговорността за недопускане изхвърлянето на боклуци на неразрешени за това места и основаване на противозаконни сметища на територията на общините е на кмета на съответната община. В пълномощията на регионалните шефове е да координират работата на органите на изпълнителната власт и техните администрации на територията на региона по повод провеждането на държавната политика по запазване на околната среда.

В случай на открито нерегламентирано предпазване или изхвърляне на боклуци следва да бъдат осведомени неотложно съответното Регионална инспекция за опазване на околната среда, на чиято територия са открити замърсяванията и да бъдат подхванати дейности по тяхното унищожаване и предаването им в уреди за законосъобразно отнасяне, се споделя в писмото.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР