Министърът на образованието на талибаните Хабибула Ага заяви, че условията

...
Министърът на образованието на талибаните Хабибула Ага заяви, че условията
Коментари Харесай

Талибаните в Афганистан забраниха на момичетата да учат след шести клас

Министърът на образованието на талибаните Хабибула Ага съобщи, че изискванията към момента не разрешават на девойките в Афганистан да посещават учебно заведение, съобщи ДПА.

Коментарът на министъра, изработен по време на откриването на религиозно учебно заведение в североизточната провинция на страната Панджшер, беше оповестен от локалния новинарски портал " Толо нюз ".

Откакто пристигнаха още веднъж на власт през август 2021 година талибаните още веднъж вкараха строги закони и ограничавания, измежду които беше възбраната за девойки и дами да посещават учебно заведение след шести клас, напомня организацията.

Миналата седмица министерството приключи активността на всички учебни заведения, които се ръководят от неправителствени организации, в провинциите Кандахар и Хелманд. Онези, които се осмелят да подлагат на критика това решение биват задържани под друг предлог. Наскоро просветният деятел Матиюлах Веса беше арестуван за насърчаване на " подозрителна " активност. Веса поддържаше правото за обучение на девойките, изключително в отдалечените елементи на страната, посредством мрежа от деятели, напомня ДПА.

Въпреки натиска от вътрешната страна и този на интернационалната общественост, талибаните не са се заели с отваряне на учебните заведения за девойките. Освен това те обезверено търсят интернационално самопризнание, защото нито една страна в света към момента не е признала ръководството им, добавя организацията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР