Министърът на Обединеното кралство за Брекзит Стивън Баркли предупреди Европейския

...
Министърът на Обединеното кралство за Брекзит Стивън Баркли предупреди Европейския
Коментари Харесай

Британският министър за Брекзит: Няма нужда от търговско споразумение с ЕС

Министърът на Обединеното кралство за Брекзит Стивън Баркли предизвести Европейския съюз и неговите водачи, че страната му е готова да напусне Общността и без да подписва комерсиално съглашение през 2020 година, написа английския вестник London Evening Standard.

Той сподели това единствено часове преди срещата сред премиера на страната Борис Джонсън и новият ръководител на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Баркли съобщи, че съглашението за отдръпване от Европейски Съюз, подписано сред Лондон и Брюксел, към този момент включва най-важните въпроси, свързани с правата на жителите на страни от Общността и въпросите с ирландската граница.

„ Когато хората споделят, че няма да има договорка до 2020 година, те изпускат основното. Споразумението за изтеглянето от Европейски Съюз (решава) доста въпроси, които притесняваха хората “, сподели той и добави, че към този момент Брекзит без договорка не е толкоз страшна вероятност, добавя " Фокус ".

„ Неща като правата на жителите (на ЕС) са предпазени, без значение дали ще имаме или не комерсиално съглашение до края на 2020 година “, добави министърът.

Попитан по какъв начин комерсиална договорка, подписването на която по принцип лишава години, може да бъде направено и утвърдено до декември, Баркли съобщи, графикът към този момент е бил разискван и утвърден от Европейски Съюз и не може да бъде удължаван.

Въпреки това някогашният немски дипломат в Обединеното Кралство Томас Матусек съобщи, че този график е „ извънредно упорит “ и действително съставлява единствено шест месеца период, като се има поради и времето, в което договорът би трябвало да бъде утвърден.

Баркли и основният договарящ за Брекзит от страна на Европейски Съюз, Мишел Барние ще се причислят към договарянията сред Джонсън и Урсула фон дер Лайен. В диалозите ще бъде разисквано и съдействието сред Лондон и Брюксел по отношение на рецесията в Близкия Изток.

Малко преди визитата си във Англия, Урсула фон дер Лайен съобщи, че е в общ интерес на двете страни да си сътрудничат по въпроса.

„ В наш общ интерес е да изградим ново партньорство, което ще ни разреши да пазиме и подсилим ползите си, от икономическа и военна позиция “, каз атя.

Освен това депутатите в Народното събрание през днешния ден дебатират и договорката за излизане от Европейски Съюз, която би трябвало да бъде призната от него в точния момент, с цел да може Джонсън да извърши обещанието си и Обединеното кралство официално да напусне Общността до 31 януари. Опозиционните депутати се пробват да прокарат промени в съглашението, само че шансът те да бъдат признати е дребен, защото Джонсън и неговата Консервативна партия разполагат с голямо болшинство в Народното събрание.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР