Министърът на младежта и спорта Весела Лечева упрекна управлението на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева упрекна управлението на
Коментари Харесай

Лечева с упрек към Радостин Василев: Разрушил е тежко отношенията на спортните организации с ММС

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева укори ръководството на своя предходник на този пост Радостин Василев. Двукратна олимпийска сребърна медалистка по спортна пукотевица съобщи, че в всекидневието си вижда " доста тежко опустошение в връзките сред спортните организации и Министерството ". Както е известно, в последните дни Лечева уволни управленията на " Българския състезателен тотализатор " и " Национална спортна база " ЕАД, както и тези на " Сердика спортни парцели " и " Академика 2011 " ЕАД.

“Трябва да кажа едно изречение за това, което чух от Радостин Василев преди малко. Аз не обичам тези, които застават на този стол, да споделят, че за първи път се прави нещо значимо в спорта, и че от нас стартира спортът. Искам малко повече примирение и повече благодарност към всички тези, които са били преди нас, и следва да бъдат на него след нас. Да признават достиженията от предходните управления. Разбира се, когато има порочни практики и когато има в действителност какво да се подлага на критика, да бъдат безкомпромисни. Мога да кажа, че това, което виждам в всекидневието си, е едно доста тежко опустошение в връзките сред спортните организации и Министерството. Тук би трябвало да има непрестанен разговор ", сподели Лечева пред bTV.

" Спортните организации са най-естествените ни сътрудници. Те са тези, които осъществят спортния артикул и спортната политика. Това, което считам, и това, което съм подхванала като деяние е, че би трябвало да има безконтролен подготвителен и спортен развой във връзка с употребата на спортните уреди. Трябва да се гледат освен финансовите резултати, и то обективните, тъй като аз знам по какъв начин се получават по-добрите спортни резултати. На нас ни трябват обективните. Тези спортни уреди, които се употребяват от спортните организации, не би трябвало да се слагат под един знаменател като търговски обекти. Аз с една заповед стопирах всички търгове, тъй че да можем да уточняваме цените, по които се отдават съоърженията към спортните клубове. Цените бяха прекомерно повишени, тъй като се възползват. Оценките се вършат въз основа на разпоредба, която прави оценка държавната благосъстоятелност. Тук не се прави разграничаване сред благосъстоятелност, която се експлоатира от спортни организации и благосъстоятелност, която се експлоатира от търговски дружения и организации. Тук би трябвало да бъде доста тъкмо и ясно прецизирано. Клубовете не могат да бъдат натоварвани с тежки наемни договорни връзки. 

Клуб по бокс би трябвало да заплаща наем 5000 лева, а в този момент предстоят зимни месеци, когато разноските ще бъдат близо двойно толкоз. Значи той започва с минус 10 000 лв. на месец. Тук би трябвало доста характерна и сериозна преценка по връзки на спортните обекти и уреди. Не би трябвало да позволяваме хора, които занапред се учат и се срещат къде са спортните уреди. Трябва хора, които са професионално готови. Само мога да кажа за едно съревнование по плуване, което беше прекъснато - държавното състезание за първи път в историята. Такова нещо не би трябвало да се позволява. Ние се разминаваме доста съществено. 

Зала “Арена Бургас ” стана доста емблематична. Там ходя една доста дълга сага. Предишното управление е имало предпочитание да дофинансира на тази зала. Аз да вземем за пример считам, че е необоснавано да се дават в допълнение средства, откакто няколко пъти са правени спомагателни споразумени. Тези процедури по публични поръчки би трябвало да се оправят и да се извършват. Връщам в Министерството хора, които могат от деня Х да стартират и да влязат в своите функционалности. Никой да не се почувства ощетен във връзка с подготовка и на резултатите към сдружението. Очаквам повече доходи от Тотото. То работи в една добра монополна среда. В медийното пространство се завъртяха доста от договорите, които са подписани. Тук би трябвало да се подхожда извънредно професионално във връзка с рекламна акция и успеваемостта на разноските. Трябват в действителност способени и виновни хора ”, добави министърът.

 

Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР