Министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще направи първия

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще направи първия
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева ще направи първия ход на Държавното по шахмат

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева ще направи първия ход на Държавното самостоятелно състезание по типичен шахмат - мъже и дами ` 2023-та. Началото на най-значимото шахматно събитие у нас за тази година ще бъде обещано на 21 януари от 14.30 часа в столичния клуб „ Black and White “, комплекс „ Палмс Роял “, в „ Гранд хотел Милениум “. Шампионатът се завръща след двегодишно неявяване.

49 шахматисти - 30 при мъжете и 19 при дамите, са кандидатите за купата първенец на България по типичен шахмат за годината. Сред тях са едни от най-актуалните шахматни имена у нас като: Нургюл Салимова, Ива Виденова-Куляшевич, Белослава Кръстева, Виктория Радева, Надя Тончева, Адриана Николова, Кирил Георгиев, Мартин Петров, Радослав Димитров, Васил Спасов, Момчил Петков.

„ Дългоочаквано е събитието от състезатели и фенове на играта. Най-значимото е, тъй като ще се излъчат най-хубавите шахматисти при мъжете и дамите за 2023-та. И още - първенците, дружно със своите подгласници, ще намерят място и в националния тим на България по типичен шахмат “, сподели ръководителят на БФШ 2022 Васил Антонов.

Първите измежду двата пола ще бъдат подкрепени с 1000 лв. за присъединяване в Европейското състезание за мъже и дами. На първите трима в крайното класиране (при мъжете и жените) ще бъдат покрити таксите към Европейския шахматен съюз за присъединяване на европейското състезание. Премиите на шахматистите и поддръжката за присъединяване на интернационалните шампионати се обезпечават от Palms Bet - Sofia.

Организатор на Държавното самостоятелно състезание по типичен шахмат - мъже и дами ` 2023-та е „ Българска федерация по шахмат 2022 “. То ще продължи до 28 януари. Партиите ще могат да се следят клуб „ Black and White “ в София и по интернет, с помощта на онлайн предаване на уеб страницата https://www.chess.com/events/2023-bulgarian-chess-championships.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР