Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, областният управител на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, областният управител на
Коментари Харесай

Весела Лечева откри физкултурен салон и направи нова инспекция на многофункционалната зала Арена Бургас

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева, регионалният шеф на Бургас проф. Мария Нейкова и кметът Димитър Николов откриха новия физкултурен корпус на Професионалната гимназия по механоелектротехника и електроника в Бургас. Физкултурният салон е мултифункционален и разполага с условия за упражняване на разнообразни типове спорт - баскетбол, волейбол, хандбал, тенис на корт. Проектът се осъществя от Министерството на младежта и спорта и Община Бургас.

Министър Весела Лечева акцентира, че съдействието сред централната и локалната власт е значимо, тъй като единствено в синхрон могат да се реализиран положителни резултати за жителите. Кметът на Бургас се обърна към Лечева с думите: " Вие градите, а нe рушите ".

Министър Весела Лечева направи и ревизия на многофункционалната зала в Бургас. Тя прегледа спортната и подготвителната зала, съблекалните, помощните пространства, с цел да ревизира какви действия се правят.

" Преди няколко седмици направихме една от последните ни срещи с консорциума, който прави построяването на зала " Арена Бургас ". Ръководството на " Академика 2011 " следи по какъв начин се извършват строително-монтажните действия също с ежеседмични инспекции ", съобщи Лечева.

" Наш приоритет е завършването на залата. Надяваме се строителят да извърши поетите задължения в периодите, за които постигнахме единодушие ", добави министър Лечева.

От датата на встъпване на служебното държавно управление на власт няма сключвани контракти или анекси за зала " Арена Бургас ".

Министър Весела Лечева прегледа и модерния плувен комплекс " Парк Арена ", който дава отговор на всички най-високи условия и е образец за сполучлива инвестиция в спортна инфраструктура.
 Лечева: Спортната инфраструктура е в нежелано положение, страната е дебитор в това отношение
Лечева: Спортната инфраструктура е в нежелано положение, страната е дебитор в това отношение

" В рамките на този къс мандат, който имахме, се опитахме да реализираме ефикасен разговор дружно със спортните организации и федерации "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР