Министърът на младежта и спорта Весела Лечева излезе с призив

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева излезе с призив
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева с призив към футболните клубове и феновете

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева излезе с апел към клубовете и футболните почитатели и ги прикани към феърплей и почитание. Повод за това са зачестилите произшествия по футболните ни игрища и заплахата от ескалация на напрежение.

„ Уважаеми почитатели, състезатели, треньори, управления на футболните клубове, в качеството на министър на младежта и спорта и някогашен състезател не мога да остана безучастна към напрежението сред вас като хора, отдадени на играта, и създалото се напрежение по стадионите. Футболът е велика игра. Не по-малко велика е публиката.

Много е значимо в миг, в който стадионите още веднъж са цялостни с хора, строят се нови уреди, има проекти за нови терени, вие като ръководители на футбола да извършите по този начин, че да не отблъснете феновете. Защото в случай че на стадионите няма сигурност за спортисти и почитатели, в случай че те са място за обиди и дискриминация, ще загубите уважението и обичта на доста ваши почитатели. Стадионите би трябвало да са място за позитивни страсти, а не място за военни дейности.

Призовавам Българския футболен съюз, клубните управления, почитателите, медиите да работят за една по-добра среда. Вярвам, че България заслужава да има мощен футбол, който да се развива в изискванията на феърплей и взаимно почитание “, написа Весела Лечева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР