Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще представи българската

...
Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще представи българската
Коментари Харесай

Весела Лечева представя българската кандидатура за Европейското по стрелба след Великден

Председателят на Българския стрелкови съюз Весела Лечева ще показа българската кандидатура за Европепйското състезание по пукотевица през 2026 година след Великденските празници. Тогава идва делегация на Европейската федерация, която ще има среща с министъра на младежта и спорта Георги Глушков, а по-късно ще отпътува за Бургас, с цел да види опциите на „ Арена Бургас “, инфраструктурата и хотелската база.

„ Надявам се нашите посетители да останат удовлетворени от видяното и да можем след дълги години да приемем и огромен състезателен конгрес в спортната пукотевица “, разяснява Весела Лечева.

Лечева сподели пред екип на Sportal.bg ремонта на стрелбището в квартал „ Гео Милев “. Там неотдавна приключи главната реорганизация на остарялото оборудване и през днешния ден базата е неузнаваема. Стрелбището е главно реновирано и ще може да приема интернационалните надпревари от най-голям сан на пневматично и малокалибрено оръжие.

“Много се веселя, че българската пукотевица към този момент ще има съвременен стрелкови комплекс. Това е мястото, на което се готвят най-хубавите ни състезатели. Опитахме се да изградим условия за българските стрелци, които да са оптимално близки до тези условия, които имат съперниците ни от най-добре развитите страни в спортната пукотевица - Германия, Съединени американски щати, Китай, Индия и всички останали страни. Точно преди година и половина тук беше доста мъчно да си представиш, че някой ще пожелае да влезе и да тренира. Радвам, се, че към този момент имаме и 30 електронни цели. Надявам се в идващите години да имаме такива и за малокалибреното стрелбище “, сподели още Лечева и добави, че следва и публично разкриване въз основата.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР