Президент съм, за да работя и всички клубове да бъдат

...
Президент съм, за да работя и всички клубове да бъдат
Коментари Харесай

Георги Иванов: БФС има три Изпълкома, с Касабов заедно подписваме документи


" Президент съм, с цел да работя и всички клубове да бъдат равнопоставени ". Това съобщи новият президент на Българския футболен съюз Георги Иванов – Гонзо в изявление за БТВ.

Иванов приказва за Изпълнителния комитет, в който личат имена от остарялото управление, отпред с Борислав Георгиев, като президентът на Аматьорската лига Румян Вълков. „ Ако си приказваме за Наско Караиванов, който е президент на Професионалната лига, Румян Вълков, който е президент на Аматьорската лига, които не можем да не вкараме в Изпълкома. Борислав Попов е изпълнителен шеф от доста дълго време. Видимите неща всички ние ги виждаме, дори и почитателите ги виждаме, само че в някои неща би трябвало да се вглеждаме по-внимателно. Начинът на работа в остарялото управление. Аз съм бил механически шеф, занимавах се напълно с футбол “, стартира той и продължи:

„ Досега са нямали. Всички тези хора в новия Изпълком са експерти в своята област. България е дребна страна. Въпросът е какво вършат хората в Българския футболен съюз. Не чакам напън от футболните клубове. Натиск няма, мъчно може някой да ме притиска. Тук съм, с цел да работя и всички да бъдат равнопоставени. Чисто като съдийство, наредби “.

Относно поканата си към екипа на Димитър Бербатов, който загуби президентската борба, за присъединяване в Изпълнителния комитет на новия президент, Гонзо показа: „ Аз, когато спечелихме Конгреса, поканих хора от екипа на Бербатов да влязат в Изпълкома, те отхвърлиха. Говорил съм с някои от тях. Когато не приемаш нещо или си афектиран на нещо, нещата мъчно се получават. Фактически, след Изпълкома те споделиха, че не желаят да се занимават с български футбол. Не сме стигали в диалозите си до позиции. Вицепрезидент може да бъде единствено човек, който е член на Изпълкома. Всеки, който има хрумвания, съм подготвен да работя с него “.

Георги Иванов разяснява и отдръпването на Гриша Ганчев и сина му от ръководството на ЦСКА. „ Не мога да кажа по какъв начин ще се отрази на ЦСКА. Смятам, че Гриша Ганчев е заслужен човек за почитание. Той е дал доста за футбола. Не мога да преценява, поради това, че не съм приказвал с Димитър Бербатов. Димитър е доста известен измежду почитателите на ЦСКА, това ще е едно положително начало за него “, говорейки за слуховете, че Бербатов може да е новият президент на „ армейците “.

По отношение на хулиганството и черното тото, той съобщи: „ Държавата би трябвало да има доста по-жестоки ограничения за тези хора. Има 50-100 индивида от тези агитки, с които страната може да се оправи, да няма тези проблеми. Последният сигнал за черно тото, който беше и който разисквахме – бяхме със Столична дирекция на вътрешните работи. Сигнал има за един мач – Ботев Враца и Септември, 5:5, само че няма неоправдателни присъди. Аз не съм служител на реда, има си способени органи. Когато има такава конкуренция в шампионата, е мъчно да има манипулирани мачове, в международен мащаб го има този проблем “.

За телевизионните права, както и възбраната за реклама на хазарт в медиите, Гонзо добави: „ ТВ правата се усилват с някой и различен %, само че малките екрани имат две години контракт. Има огромни неустойки. Нормално да им се отрази на бетинг фирмите, това, което се случи преди Нова Година, в този момент има възбрана за хазартни реклами в медиите “.

Гонзо увери, че БФС работи в действителност доста, с цел да може един ден страната ни още веднъж да бъде на Европейско или Световно състезание. „ Работата на една федерация няма да бъде единствено за класиране. То ще бъде черешката на тортата. Ние работим в действителност доста, с цел да се случат тези неща, а какво ще се случи като резултат, никой не може да обещае “, приключи президентът на футболния съюз. Гонзо разгласи, че в страната на процедура има три изпълкома, а с Касабов дружно подписвали документите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР