Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на премиера

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев представи на премиера
Коментари Харесай

Дават по 15 хил. лв. на медалистите от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев показа на премиера Бойко Борисов и министрите от кабинета българските медалисти от Младежките олимпийски игри в Буенос Айрес и техните треньори.

В столицата на Аржентина страната ни изпрати 24 спортисти, които се състезаваха в 14 типа спорт и завоюваха 10 медала - 5 златни, 3 сребърни и 2 бронзови.

" Благодаря първо на треньорите, защото без тях нищо не става. Второ на тези деца, които са образец за младото потомство. Чест е за нас, че Ви има и с каквото можем, ще оказваме помощ, с цел да се развивате и отсега нататък. Особено в случай че се преборим за Зимна младежка олимпиада, тъй като и в зимните спортове имаме положителни млади спортисти. Бъдете живи и здрави, слушайте треньорите, с цел да може да продължите с триумфите ", сподели на медалистите Борисов.

От своя страна олимпийската шампионка в тройния скок Александра Начева благодари на министър-председателя от името на медалистите.

Според спортният министър Красен Кралев медалистите от Буенос Айрес са от едно мощно потомство български спортисти , коeто носи огромна наслада на страната.

" Благодаря на Вас и Вашите треньори за работата, която свършихте. Следих деликатно какво се случваше и по какъв начин реагираха хората до момента в който бяхте в Аржентина. Всички българи бяха доста горди. Винаги се усеща, когато има триумфи, по този начин беше и в този момент ", уточни Кралев.

Младите спортисти ще получат награди от страната за постигнатите триумфи, като няма да се прави разлика сред цвета на извоюваните оценки.
Всички медалисти ще вземат по 15 000 лева за извоюван орден, а оценките, извоювани в отборните смесени шампионати с спортисти от разнообразни националности, ще бъдат възнаградени с по 10 000 лева

След визитата си в Министерски съвет медалистите и техните треньори бяха наградени с почетни плакети от спортния министър в отрасловото министерство.

Кралев също по този начин поръча на треньорите да напишат обособен проект за подготовка за 2019 година на всеки един от състезателите , като финансирането ще бъде обезпечено от спортното министерство.

Младите спортисти ще получават в допълнение и месечни средства . Всеки един клуб, класирал състезател до 6-то място на Младежките олимпийски игри, пък ще получи в допълнение по 5 000 лева към сумата, която му се поставя по Програмата за развиване на спортните клубове.

В Буенос Айрес, с изключение на Александра Начева , първенци станаха още двойката акробати Мариела Костадинова и Панайот Димитров (индивидуално и отборно), стрелецът Кирил Киров (смесена двойка) и бадминтонистката Мария Делчева (отборно).
Вицешампиони са щангистът Христо Христов, състезателят на мятане чук Валентин Андреев и тенисистът Адриан Андреев на двойки.
Бронзови медали завоюваха Галя Шатова (вдигане на тежести) и Едмонд Назарян (борба).
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР