Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировките на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировките на
Коментари Харесай

Министър Кралев посети спортистите, които се подготвят в НСБ „Спортпалас”

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети тренировките на спортистите, които се приготвят в „ Спортпалас ” Варна. В спортната база са настанени 60 състезатели, треньори и длъжностни лица при строги противоепидемични ограничения. Преди да посети заниманията министър Кралев показа негативен PCR тест за ковид COVID-19 на доктор Любомир Младенов.

На лагер край морето са националите ни по художествена гимнастика, повдигане на тежести (мъже и жени), бадминтон, олимпийско таекуондо, фехтовка, битка (жени), плуване и техните треньорски щабове. Всички спортисти споделиха пред Красен Кралев, че са извънредно удовлетворени от опцията още веднъж да водят пълноценни занимания при най-хубави условия. Това стана факт след издадената от спортния министър заповед състезателите, включени в „ Програмата за олимпийска подготовка 2021 година ”, да бъдат настанени при цялостна изолираност в спортните центрове, благосъстоятелност на Национална спортна база.

Министър Кралев откри, че оборудванията в „ Спортпалас ” дават отговор на всички условия за хигиена в изискванията на битката с ковид COVID-19. Състезателите се хранят навън, а лекарите в базата мерят телесната им температура по няколко пъти дневно.

Българските елитни спортисти не престават подготовката си и в останалите национални спортни бази – „ Белмекен ”, „ Раковски ” и гребните центрове в Кърджали и Пчелина. Списъкът на състезателите беше одобрен от министър Кралев. В спортните комплекси не се позволяват външни лица. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР