Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри второто издание

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри второто издание
Коментари Харесай

Министър Кралев откри Мултиевропейските игри по таекуондо в Асикс Арена“

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри второто издание на Мултиевропейски игри по таекуондо в олимпийска версия, което се организира в " Асикс Арена ".

В надпреварата вземат участие над 2000 състезатели от близо 50 страни. Първенство включва деца, кадети, юноши и девойки, младежи до 21 година, мъже и дами.

" Добре пристигнали на всички наши посетители, състезатели, треньори, ръководители и съдии. България постоянно е била добър хазаин на надпревари от най-голям сан и имам вяра, че ще имате прелестни преживявания в нашата страна. Убеден съм, че ще се чувствате чудесно в ръцете на президента на Българската федерация по таекуондо Слави Бинев. За нас е голяма чест, че сме домакини за втори следващ път на Мултиевропейски игри по таекуондо и се надявам този формат на надпреварата да набира все по-голяма известност. Таекуондо е един от най-бързо разрастващите се спортове в България, който през последните години ни носи доста триумфи. Това е и един от най-социалните спортове, тъй като доста деца и младежи се занимават с таекуондо в България. Надявам се публиката да наблюдава извънредно вълнуващи срещи и поисквам триумф на всички ", съобщи в приветствието си Красен Кралев.

Президентът на Българската федерация и първи вицепрезидент на Европейския таекуондо съюз Слави Бинев благодари на спортния министър за поддръжката, а почетният ръководител на Европейския таекуондо съюз Парк Су Нам връчи на Кралев плакет от името на организацията.
 Снимка 413937
Източник:

По време на церемонията по откриването Парк Су Нам разгласи, че Слави Бинев е определен за ръководител на новоучредената федерация по тоекуондо на страните от Европейския съюз.

На откриването участваха още Н.Пр. ДжънгДжингю - дипломат на Република Корея в България, ръководителят на Управителния съвет на Българския състезателен тотализатор Живко Вангелов, заместник-председателите на Българския олимпийски комитет Любо Ганев и Красимир Инински, ректорът на НСА " Васил Левски " проф. Пенчо Гешев и други В София е и първият олимпийски първенец в историята на таекуондо Майкъл Маручос от Гърция.

В първия ден от надпреварата българският тим завоюва отборната купа в дисциплината Allroundbreaking (техническо чупене). В обособените категории на тази дисциплинираност нашите състезатели завоюваха общо 42 медала, 13 от които златни. Българите завоюваха три трофеи и в спаринга - на Ерика Карабелова при девойките до 36 кг, Елина Крумова при девойките до 37 кг и Станислав Митков при момчетата до 36 кг.
 16 златни медала за България в първия ден на Мултиевропейското състезание по таекуондо
16 златни медала за България в първия ден на Мултиевропейското състезание по таекуондо

В събитието присъединяване взимат над 2000 състезатели от 50 държави
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР