Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изтъкна мярката 60/40

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изтъкна мярката 60/40
Коментари Харесай

Кралев се хвали в ЕС с мярка за спорта, зачеркната от Горанов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посочи мярката " 60/40 " като най-голямата заслуга на държавното управление в помощ на българския спорт по време на изключителното състояние. Парадоксалното е, че го стори в същия ден, в който министърът на финансите Владислав Горанов предложи на спортните клубове да не аплайват по държавната стратегия за подкрепяне на работодатели в усложнение с 60% от възнагражденията на чиновниците им.

Днес по обед Кралев взе участие във видеоконференция на спортните министри в Европейския съюз на тематика въздействието на COVID-19 върху бранш " Спорт ". В срещата се включи и българският еврокомисар Мария Габриел с универсалния сектор " Иновации, проучвания, просвета, обучение и юноша ".

" България вкара мярка, която разрешава субсидиране на 60% от заплатите на чиновниците на сдруженията, притежаващи или ръководещи спортни бази, за период до три месеца. Собствениците им могат да аплайват за това подкрепяне, като се цели да се сведе до най-малко съкращаването на чиновници ", похвали се Кралев пред своите сътрудници от Европейски Съюз.

В същото време сътрудника му в българския кабинет Владислав Горанов беше разпитван по време на ексклузивен брифинг у нас за декларирания интерес от страна на футболния първенец " Лудогорец " към схемата " 60/40 ". Отговорът му гласеше:

" Чух за една компания - състезателен клуб, футболен клуб " Лудогорец ". Не съм аз индивидът, който ще преценя дали клубът е толкоз изпаднал или не. Знам, че е сполучлив във вътрешнофутболен проект, има някои положителни триумфи и в интернационален проект. Това оставяме на преценка на притежателите. В интерес на истината съм получавал въпроси и от други притежатели на футболни клубове и моят съвет към тях е бил да не вземат участие в тази мярка. До това мога да огранича коментара си. "

По време на видеоконференцията на спортните министри от Европейски Съюз Кралев също по този начин показа пред сътрудниците си неразбираем проект за превъзмогване на рецесията в българския спорт. От думите му пролича, че ММС няма никаква съответна тактика за деяние и всички възможни стъпки са единствено пожелателни и/или условни.

" Ще създадем всичко допустимо да използваме бюджетите, предопределени за надпревари, за подготвителни лагери и други подготвителни действия - съобщи Кралев. - В развой сме на правене на проект за поетапно възобновяване на подготвителните действия. Заедно със спортните федерации сега търсим вероятни решения за актуализиране на националните спортни календари, което не е лесна задача , защото би трябвало да бъдат съобразени и с европейските и интернационалните календари и с премахването на рестриктивните ограничения в международен мащаб. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР