Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира подготвителния лагер,

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира подготвителния лагер,
Коментари Харесай

Красен Кралев: Програмата за развитие на детско-юношеския футбол е един много успешен проект

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев инспектира подготвителния лагер, проведен като част от второто издание на Програмата за развиване на детско-юношеския футбол в Сливен. На комплекс " Спорт Палас " сега се приготвят тимовете до 19-годишна възраст на Черно море, Верея, Етър и Нефохимик.

Програмата се финансира от ММС и се осъществя по план на Българския футболен съюз. През предходната година нейният бюджет беше 1 милион лв., като присъединяване в подготвителните лагери взеха 12 тима. За второто издание на Програмата през 2017 година бюджетът е повишен на 1 150 000 лв. и броят на тимовете нараства до 16 - всички клубове от Първа професионална лига и най-добре представящите се от Втора лига. Подготвителните лагери се организират в три възрастови групи (до 15, до 17 и до 19 години) в Сливен и Банско в интервала 24 юли до 23 август.

" Това е един доста сполучлив план, който стартирахме предходната година, а в този момент увеличихме бюджетът и тимовете, като направихме редица усъвършенствания. Виждам, че всички са доста удовлетворени, тъй като опитваме да изградим единна система за подготовка на юношеските тимове ", съобщи Красен Кралев.

Министър Кралев организира диалози с треньорите на всички тимове, с първия вицепрезидент на Българския футболен съюз Йордан Лечков и със заместник-изпълнителния шеф Антон Попов.

Програмата поема всички разноски по настаняване на тимовете, храна, тренировки, контролни срещи, съдийски такси и здравно застраховане. На всички състезатели се вършат физически проби от представители на отдел " Детско-юношески футбол " към БФС и националните селекционери за съответната възраст, с цел да се следи работата на клубовете във връзка с физическата подготовка през последната година и да се сравнят резултатите със същите проби от миналата година.

Посещението на министъра съответства с подготовка на " Черно море " и той изгледа част от нея. Играчите на варненския тим благодариха особено за реконструирания стадион " Тича ", който още веднъж отваря порти след осъществения ремонт.

 Министърът на младежта и спорта инспектира новата зала на Станка Златева в Сливен
Министърът на младежта и спорта инспектира новата зала на Станка Златева в Сливен

" Много съм удовлетворен. Всичко е осъществено качествено и в период "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР