Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на
Коментари Харесай

ММС и Община Сливен финансират нова боксова зала в града

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Oбщина Сливен Стефан Радев организираха диалог и се договориха ММС и Общината да финансират взаимно построяването на нова боксова зала в града. Радев разгласи пред спортния министър, че сега се търси най-хубавия вид, с цел да могат състезателите на " Армейски състезателен клуб по бокс " гр. Сливен да продължат своята подготовка. Временно тренировките се организират в помещение в СУ " Хаджи Мина Пашов ", като следва изследването и на други благоприятни условия. ММС следи със угриженост казуса с неналичието на подготвителна зала.

Клубът, в който има картотекирани 16 боксьори, е включен в Програмата за развиване на спортните клубове за 2021 година на ММС и ще бъде подкрепят финансово с 11 659 лева Според министър Кралев Сливен е един от градовете със мощни обичаи в бокса и заслужава да разполага с чудесно място за подготовка на локалните спортисти, което да бъде оборудвано с най-модерни подготвителни принадлежности.

Боксът е един от стратегическите спортове за България, който получава цялостна поддръжка от спортното министерство. До момента е финансирано построяването на две нови боксови зали - в Русе и Варна, както и обновяването на други 3, които са ситуирани в Пловдив, Плевен и София. За оборудванията е закупено и ново съоръжение. Страната ни годишно е хазаин на огромни интернационалните прояви, които получават помощ от ММС и минават при отлична организация.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР