Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе избран за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе избран за
Коментари Харесай

Министър Кралев отново в управата на WADA

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев бе определен за повторно за член на Управителния съвет на Световната антидопингова организация (WADA). Кралев ще заема позицията на „ експерт-министър “ в Борда, представител на държавите-членки на Европейски Съюз, оповестиха от спортното ведомство.

Кандидатурата на Красен Кралев бе предпочетена пред тази на Мария Хосе Риенда Контрерас, държавен секретар на спорта на Испания, като българският министър надви с 16 на 11 гласа. Изборът се състоя на съвещание на работна група „ Спорт “ към Съвета на Европейски Съюз.

Позицията, която към този момент ще заема Кралев, бе овакантена от министъра на спорта на Белгия Филип Муйтерс, който не е член на новото държавно управление на Фландрия.

Първи поздравления за избирането си Красен Кралев получи персонално от Витолд Банка, министъра на спорта и туризма на Полша, който е номиниран за президент на WADA. По време на съвещанието всички държави-членки регистрираха безспорните качества на българската кандидатура в лицето на министър Кралев. Българският състезателен министър ще съставлява Европейски Съюз в Управителния съвет на WADA в идващите 3 години.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР