Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организацията и провеждането

...
Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организацията и провеждането
Коментари Харесай

Министърът на младежта и спорта обсъди организацията на Sofia Open 2023

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев организацията и провеждането на осмото издание на шампионата от сериите АТР 250 Sofia Open на среща с президента на Българската федерация по тенис (БФТ) Стефан Цветков и президента на Израелската тенис асоциация Ави Перец.

Перец даде висока оценка на БФТ, която единствено за броени дни съумя да се оправи с организацията на шампионата, който трябваше да се организира в Тел Авив, само че поради протичащото се в Ивицата Газа в резултат на осъществената на 7-и октомври т.г. терористична офанзива на Хамас, семейството пое София.

Министър Илиев съобщи цялостна поддръжка и съпричастност с страната Израел и израелския народ, изразявайки вяра доста скоро войната да отстъпи на мира и обстановката в района да се възстановява.

Министърът на младежта и спорта също приветства напъните на управлението на родната централа за организирането на Sofia Open.

" Българската аудитория заслужава шампионат от сходен сан и всички се радваме, че София одобри толкоз именити тенисисти. Вярвам, че нашите състезатели също ще се оправят почтено, а ние мощно ще ги приветстваме ", безапелационен бе Илиев.

Ръководителят на БФТ Стефан Цветков насочи признателност към екипа на ММС за поддръжката за провеждането на Sofia Open, без която той нямаше да може да се състои.

На срещата участваха още заместник-министърът на младежта и спорта проф. Даниела Дашева, изпълнителните вицепрезиденти на ATP Жофроа Бурбон и Миро Братоев, както и турнирният шеф на Sofia Open 2023 Орлин Станойчев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР