Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов приветства българските олимпийци

Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов приветства българските олимпийци ...

Спортният министър подкрепи българската делегация на откриващата церемония в Токио


Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов приветства българските олимпийци от трибуните на олимпийския стадион в Токио по време на официалната церемония за откриването на ХХХІІ Летни олимпийски игри. Той изрази подкрепата си към българските олимпийци на най-висшия спортен форум на планетата, като им пожела да са здрави и да постигнат своите цели на Олимпийските игри.

Знаменосци на българската делегация бяха състезателката ни по стрелба двукратната олимпийска шампионка Мария Гроздева и двукратният европейски шампион за юноши плувецът Йосиф Миладинов. Водач на българската олимпийска делегация е генералният секретар на БОК Белчо Горанов.

Заради пандемията от коронавирус и наложените мерки от страна на домакините за първи път в историята на модерните Игри на церемонията по откриването присъстваха само официалните гости, сред които и българският спортен министър.

По-рано Андрей Кузманов участва в среща на гостуващите спортни министри на Игрите с Коичи Хагиуда -министър на образованието, културата, спорта, науката и технологиите на Япония.

Източник: gong.bg