Министърът на културата присъства на представлението Адска Комедия и изказа

...
Министърът на културата присъства на представлението Адска Комедия и изказа
Коментари Харесай

Ключово посещение. Знаково лице на сцената

Министърът на културата участва на представлението " Адска Комедия " и изрече своите усещания от визитата на едно от знаковите лица на киното. 

Артист като Джон Малкович е огромна чест за всяка точка от земното кълбо. Целта ни е да идват и други такива имена, с цел да имаме самочувствието, че сме хора, които могат да вършат огромно изкуство. Това сподели министърът на културата Кръстю Кръстев, който участва на представлението „ Адска комедия: признанията на един сериен палач “ във Варна.В музикално-театралния спектакъл участва холивудският артист Джон Малкович, който влиза в ролята на Йохан „ Джак “ Унтервегер - сериен палач на дами от 70-те години на предишния век.
-->
Трябва да имаме достойнството да посрещаме такива хора, тъй като за тях също е наслаждение да бъдат тук, добави министърът и означи, че публиката е задоволително умна, с цел да разбере кое събитие е огромно. 

Кръстев напомни, че с цел да се повдигне самочувствието на българските създатели министерството ще търси нарастване на средствата за просвета в бюджета за тази година, който следва да бъде гласуван дефинитивно тази седмица. Той изрече мнение, че работещите на това занятие у нас са на много високо ниво и даде обещание да направи всичко допустимо, с цел да могат да се усещат свободни, уважавани и почтени. 

„ Адска комедия: признанията на един сериен палач “ се игра пред препълнената зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Той е поднесен като самобитен моноспектакъл на Малкович, който споделя на публиката моменти от живота на героя си, пресъздаден в автобиографията на Унтервегер, която го прави литературна звезда. Истината за закононарушенията му обаче не се разкрива до финала, тъй като героят лъже даже в спомените си, а след самоубийството му в пандиза съгласно австрийските закони е приет за почтен. 

На Малкович партнират оперните певици Чен Райс и Сузане Лангбайн, които показват дамите, с които серийният палач е обвързван, посредством арии от Вивалди, Моцарт, Хайдн и Вебер. Музиката извършва оркестърът „ Виенска академия “ с диригент Мартин Хазелбьок. 

Освен министърът на културата Кръстю Кръстев, на спектакъла участваха кметът на Варна Иван Портних, режисьорът Явор Гърдев, шефът на Международния сценичен фестивал „ Варненско лято “ Николай Йорданов. „ Адска комедия “ бе последното събитие от афиша на 1-ото издание на сценичен конгрес, осъществено взаимно с Международния музикален фестивал „ Варненско лято “ по стратегия „ Интермецо “, с поддръжка от Министерството на културата и Посолството на Съединени американски щати в България, написа БТА
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР